Menu
Geen producten gevonden

»

Acer palmatum 'Pendula Atropurpurea' - 080/090 cm stam

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 23 cm
Geleverde stam hoogte: 80/90 cm

Acer palmatum 'Pendula Atropurpurea' - 80/90 cm stam of Japanse esdoorn op stam

De Acer palmatum 'Pendula Atropurpurea' op stam is een kleine boom op stam met afhangende takken. Deze Japanse esdoorn heeft fijn, diep ingesneden, rode bladeren. Deze verschijnen in het voorjaar en vallen in het najaar af. De bladeren verkleuren vaak nog extra rood in het najaar. Deze esdoorn is geënt op een onderstam van de acer palmatum. Dit betekent dat de hoogte van de stam niet zal veranderen. De kroon van de boom zal wel groeien. Omdat de takken van deze variëteit afhangen zal de boom niet veel in de hoogte groeien. De takken kunnen bij oudere exemplaren tot aan de grond doorhangen.

Standplaats:
De Japanse esdoorn staat het liefst op een vochthoudende, zure grond. Tuinplantenwinkel.nl adviseert om tuinturf te gebruiken in het plantgat. Dit vergroot het vochthoudende vermogen en zorgt voor een lage zuurgraad waaroor de Japanse esdoorn optimaal kan groeien. Als u de esdoorn in een pot wilt planten gebruikt u het beste universele potgrond. Een plaats in de halfschaduw of zon in het beste.

 

Snoei en onderhoud:

Snoei bij voorkeur in de zomer (juli/augustus) of in december. Strooi dan meteen wat tuinturf rond de stam voor het behoud van het zurige bodemmilieu. Een esdoorn kan het beste met rust worden gelaten in de periode vanaf februari tot en met mei.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Voor algemene informatie over bomen op tuinplantenwinkel.nl klik hier!De Acer palmatum 'Pendula Atropurpurea' - 080/090 cm stam | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.