» Acmella oleracea Puur

Acmella oleracea Puur

Product informatie

Nederlandse naam: Champagne blad
Bloeitijd: juni tot oktober
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee / beschermen tegen vorst
Standplaats: Zon
Planttijd: April - September
Hoogte volgroeide plant: 40 -50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Acmella oleracea of Champagneblad - Informatie:

Acmella oleracea komt uit de tropen. Deze tuinplant groeit bodembedekkend en vormt van juni tot oktober talloze gele bloemen die bij het eten ervan een heftige prikkel teweeg brengt. Vandaar ook de Nederlandse naam Champagneblad. Via de bloem is de prikkeling zeer geconcentreerd en soms wel 'over de top' te noemen. Maar via het blad is de prikkeling heel subtiel en culinair zeer bruikbaar.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging: 

Acmella oleracea houdt van een voedzame matig vochtige bodem. deze tuinplant staat het liefst in de volle zon. Acmella is buiten te kweken in de maanden dat het bij ons niet vriest. Globaal is dit van half mei tot half oktober. Voeden kan door middel van een organische meststof. Acmella kan redelijk goed tegen snoeien.

 

Champagneblad past goed in de volgende gerechten:

Blad: Salades, kruidenboter, roomkaasjes, sauzen, soep of in een stoofpotje. 

Bloemen: bij harde kazen.

Het kruidje is befaamd om haar hoge gehalte aan vitamines en mineralen. De toepassing is vers. De blaadjes staan garant voor een peperachtig aroma. Champagneblad is in Frankrijk zeer geliefd als onderdeel van salades.

 

Gebruik: bloem, bloemknop en blad.

 

Acmella oleracea Puur of Champagneblad is een bodembedekkende kruidenplant, die met gele bloemen bloeit van juni t/m oktober en 50 cm hoog wordt.De Acmella oleracea Puur | Champagne blad koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.