Menu
Geen producten gevonden

Bessenstruiken online kopen bij tuinplantenwinkel

Bessenstruiken online kopen bij tuinplantenwinkel

Heerlijke bramen, frambozen of bosbessen bij uw nagerecht? Waarom deze smakelijke en gezonde vruchten nog kopen in de supermarkt terwijl u ze ook gewoon kunt oogsten uit uw eigen tuin?

Tuinplantenwinkel.nl maakt dat mogelijk voor u. Het enige wat u nodig heeft is een stukje grond, een plantenbak of grote pot om fruitstruiken in te kunnen planten. Het is allemaal niet zo moeilijk als het soms lijkt. Gewoon doen! Voor wat tips van onze specialist lees je hier over heel wat opties.

Fruit met meer smaak!

Geef bessenstruiken altijd een plekje in de zon als het even kan. Het hoeft niet de hele dag zonnig te zijn maar toch wel een groot gedeelte van de dag. De zon zorgt ervoor dat de vruchten kunnen afrijpen en een hoog suikergehalte krijgen. Meer smaak dus! De grond moet goed doorlatend zijn. Geen storende vaste lagen, want dan kunnen de wortels niet goed in de grond doordringen en raakt de plant gestrest. Zorg ook voor een voedzame bodem. De fruitstruiken moeten immers flink presteren in uw tuin.

Hollandse bessen en exotische kiwi’s

Tuinplantenwinkel.nl biedt een groot scala aan fruitstruiken. Natuurlijk hebben we de bekende rode- witte- en zwarte bessen. Een goede rode soort is Ribes rubrum 'Jonkheer van Tets'. Die bloeit vroeg en is vroeg oogstrijp. Ribes nigrum 'Titania' is een prima zwarte bes. Ook kunt u een keer een Jostabes in plaats van een zwarte bes nemen. Toch net weer een tikkeltje anders en heel vitaminerijk.

Rubus fruticosus 'Black Satin' in bloei

Afbeelding: Rubus of bramenstruiken komen in deze blog niet terug maar behoren ook tot het kleinfruit. De bloemen en vruchten verschijnen aan het twee-jarig hout. Bramen zijn goed te leiden langs een schutting of draad. Snoei in de winter de oude scheuten terug tot de grond en bindt de nieuwe scheuten aan.

Ribes uva-crispa). In verschillende streken ook wel kroezels genoemd. Er zijn kruisbessen met rode en lichtgroene vruchten. Nieuw in het assortiment en onbekender, is de zogenaamde honingbes ofwel de Lonicera kamtschatica 'Fialka'. Deze behoort tot de Kamperfoelie familie. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de plant honingzoete bessen. Ook een onbekende is de Gojabes of Boksdoorn. Deze draagt bijzonder gezonde, rode bessen en kan ook in kustgebieden uitstekend groeien. Tevens is deze soort geschikt om ondoordringbare hagen van te maken.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Ook voor liefhebbers van wat exotischer fruitsoorten bieden we bij tuinplantenwinkel.nl zeker genoeg keuze. Neem bijvoorbeeld een vijg of een kiwi. Beide verlagen een warme en beschutte plek in de tuin. Ze zullen u dan niet teleurstellen. Let bij een kiwi wel op het feit dat er mannelijke en vrouwelijke planten zijn. De Actinidia deliciosa ‘Jenny’ is een zelfbestuivend ras.

Ficus carica op tuinplantenwinkel.nl

Afbeelding: Ook in Nederland produceert een vijg goede vruchten. In het najaar kunt u de vruchten zo van de struik plukken.

Fruit voor in pot of langs een lat

Als u weinig plaats hebt, kunt u ook fruitsoorten kiezen die in een bak kunnen groeien. Vaccinium 'Pilgrim' (Veenbes) bijvoorbeeld. Of de Vaccinium 'Red Candy'. Ook Amerikaanse Bosbes kan in een grote pot of bak. Deze soorten nemen ook met wat meer schaduw genoegen. Ze groeien van nature in een bosrijke omgeving. Heeft u nog een muur of pergola over in uw tuin? Dan kunt u er ook een druif tegen laten groeien. Lekkere vruchten en een zuidelijk tintje in eigen tuin! Onze rassen ‘Boskoops Glory’ en ‘Vroege van der Laan’ zijn uitstekend geschikt voor het Hollands klimaat.

Maak uw keuze op onze site. Voeg bij bosbessen en frambozen ook turf toe in het plantgat. Deze fruitplanten houden immers van een zure bodem. Houdt de bodem zuur door in de wintermaanden turfstrooisel aan te brengen rondom de plant.

Kleinfruit en bessenstruiken kopen bij tuinplantenwinkel.nl
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Afbeelding: De blauwe bes komt uit Noord-Amerika en is nauw verwant aan de inheemse bosbes. De vruchten zijn echter groter.

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Fabienne,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over het kopen van bessenstruiken.

  Dat is een goede tip van u. We zijn altijd bezig met het verbeteren van onze webwinkel en dit zou een goede toevoeging kunnen zijn. Op dit moment (voorjaar) is het hoogseizoen voor ons, dus we bewaren deze zaken voor in het najaar als er meer tijd is. Uw tip komt zeker op het lijstje te staan!

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Fabienne Blocq Fabienne Blocq

  Ik zou zo graag bij de informatie over de bessenplanten e.a. fruitsoorten willen weten hoe ze SMAKEN!
  ZUUR- MILD ZUUR- NEUTRAAL/FRIS -LICHT ZOET- ZOET- ZEER ZOET -
  HET ZOU ME ZOVEEL HELPEN!!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.