Menu
Geen producten gevonden

De sierappel Malus ‘Evereste’

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in bomen
  • 0
De sierappel Malus ‘Evereste’

Zoekt u een leuke kleine en kleurrijke boom voor de tuin, dan is de Malus ‘Evereste’ een echte aanrader. De bloesem in het voorjaar en de sierappels in het najaar geven de tuin kleur en sfeer.

Wat zijn de kenmerken van Malus ‘Evereste’?

Sierappels zijn familie van echte appelbomen, maar ontwikkelen veel kleinere vruchten. De bloesem in het voorjaar is zeer rijk en in het najaar verschijnen vaak honderden kleine appeltjes aan de boom die wat weg hebben van kersen. De vruchten zijn niet giftig maar niet lekker om te eten, vogels zijn er echter dol op.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

De Malus ‘Evereste’ is een van de meest bekende en toegepaste soort sierappel. Het meest kenmerkende van deze sierappel zijn de kleine, oranjerode appeltjes, die deze tuinplant na de bloei krijgt. Deze blijven wel tot in de winter aan de boom zitten.

Naast dat de vruchten geliefd zijn bij de vogels, zijn ze verder geschikt om mee te decoreren; bv, in kerststukken of herfstboeketten.

In mei bloeit Malus ‘Evereste’; de bloesem is wit-roze van kleur en komt uit de roze knoppen. Op de heerlijke geur komen bijen en hommels af. Na de bloei verschijnen de donkergroene, ovale bladeren, die in de herfst oranjegeel verkleuren. Tuinplantenwinkel.nl heeft deze sierappel in verschillende vormen. Afhankelijk van ruimte en wensen is er altijd wel een te vinden op onze site; als hoogstamboompje, in een geleide vorm, beveerd, op als kleine boompje op een korte stam.

De boom leent zich door zijn beperkte groeihoogte en goede snoeibaarheid in zowel grote en kleine tuinen. Daarnaast kunt u deze boomsoort als kleine boom ook in bloembakken, op het balkon of terras, goed houden.

Hoe plant u Malus ‘Evereste’?

Het beste groeit deze boom in de zon of halfschaduw, in een goed doorlaatbare, niet te natte, voedzame bodem. De boom heeft een voorkeur voor kalkrijke gronden zoals lichte klei, zavel of löss, maar groeit ook goed op zandgronden.

Maak voordat u gaat planten de grond eerst heel goed los; zorg dat de harde lagen eruit zijn. De grootte van het plantgat is ongeveer de maat van de kluit, maar dan wat breder. Om het aangroeien te bevorderen, kunt u wat aanplantgrond in het gat strooien en deze vermengen met de bestaande aarde. Haal de boom uit de pot en zet hem in het gat. Zorg er voor dat de bovenkant van de kluit gelijk komt te staan met het maaiveld in uw tuin. Vul het gat op met de omliggende aarde (eventueel vermengt met nog wat extra aanplantgrond) en druk die stevig met de voet aan. Met een boompalen-set, kunt u, indien nodig, deze boom wat extra stevigheid bieden. Tuinplantenwinkel.nl levert deze artikelen op bestelling.

Hoe moet u Malus ‘Evereste’ snoeien en onderhouden?

Malus ‘Evereste’ kan goed gesnoeid worden. Zo kunt u de vorm van de boom onder controle houden. Dit kan zowel in de zomer als in de winter. Ongewenste uitlopers knipt u dan af. Doe dit echter nooit als het vriest.

 Snoei niet te veel. Af en toe een beetje. Indien nodig strooit u in het voorjaar een handje kalk en wat koemestkorrels rond de voet van deze plant.

Sierappels kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.


 

Op de foto: In het najaar en de winter hangt de gehele boom vol met kleine oranje-rode appeltjes. Pas wanneer het voedsel voor de vogels in de winter schaars wordt beginnen ze de appeltjes van de 'Evereste' op te peuzelen.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.