Menu
Geen producten gevonden

De sierappel Malus ‘Evereste’

 • Geplaatst op
 • Door Tuinplantenwinkel.nl
 • Geplaatst in bomen
 • 8
De sierappel Malus ‘Evereste’

Zoekt u een leuke kleine en kleurrijke boom voor de tuin, dan is de Malus ‘Evereste’ een echte aanrader. De bloesem in het voorjaar en de sierappels in het najaar geven de tuin kleur en sfeer.

Wat zijn de kenmerken van Malus ‘Evereste’?

Sierappels zijn familie van echte appelbomen, maar ontwikkelen veel kleinere vruchten. De bloesem in het voorjaar is zeer rijk en in het najaar verschijnen vaak honderden kleine appeltjes aan de boom die wat weg hebben van kersen. De vruchten zijn niet giftig maar niet lekker om te eten, vogels zijn er echter dol op.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

De Malus ‘Evereste’ is een van de meest bekende en toegepaste soort sierappel. Het meest kenmerkende van deze sierappel zijn de kleine, oranjerode appeltjes, die deze tuinplant na de bloei krijgt. Deze blijven wel tot in de winter aan de boom zitten.

Naast dat de vruchten geliefd zijn bij de vogels, zijn ze verder geschikt om mee te decoreren; bv, in kerststukken of herfstboeketten.

In mei bloeit Malus ‘Evereste’; de bloesem is wit-roze van kleur en komt uit de roze knoppen. Op de heerlijke geur komen bijen en hommels af. Na de bloei verschijnen de donkergroene, ovale bladeren, die in de herfst oranjegeel verkleuren. Tuinplantenwinkel.nl heeft deze sierappel in verschillende vormen. Afhankelijk van ruimte en wensen is er altijd wel een te vinden op onze site; als hoogstamboompje, in een geleide vorm, beveerd, op als kleine boompje op een korte stam.

De boom leent zich door zijn beperkte groeihoogte en goede snoeibaarheid in zowel grote en kleine tuinen. Daarnaast kunt u deze boomsoort als kleine boom ook in bloembakken, op het balkon of terras, goed houden.

Hoe plant u Malus ‘Evereste’?

Het beste groeit deze boom in de zon of halfschaduw, in een goed doorlaatbare, niet te natte, voedzame bodem. De boom heeft een voorkeur voor kalkrijke gronden zoals lichte klei, zavel of löss, maar groeit ook goed op zandgronden.

Maak voordat u gaat planten de grond eerst heel goed los; zorg dat de harde lagen eruit zijn. De grootte van het plantgat is ongeveer de maat van de kluit, maar dan wat breder. Om het aangroeien te bevorderen, kunt u wat aanplantgrond in het gat strooien en deze vermengen met de bestaande aarde. Haal de boom uit de pot en zet hem in het gat. Zorg er voor dat de bovenkant van de kluit gelijk komt te staan met het maaiveld in uw tuin. Vul het gat op met de omliggende aarde (eventueel vermengt met nog wat extra aanplantgrond) en druk die stevig met de voet aan. Met een boompalen-set, kunt u, indien nodig, deze boom wat extra stevigheid bieden. Tuinplantenwinkel.nl levert deze artikelen op bestelling.

Hoe moet u Malus ‘Evereste’ snoeien en onderhouden?

Malus ‘Evereste’ kan goed gesnoeid worden. Zo kunt u de vorm van de boom onder controle houden. Dit kan zowel in de zomer als in de winter. Ongewenste uitlopers knipt u dan af. Doe dit echter nooit als het vriest.

 Snoei niet te veel. Af en toe een beetje. Indien nodig strooit u in het voorjaar een handje kalk en wat koemestkorrels rond de voet van deze plant.

Sierappels kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.


 

Op de foto: In het najaar en de winter hangt de gehele boom vol met kleine oranje-rode appeltjes. Pas wanneer het voedsel voor de vogels in de winter schaars wordt beginnen ze de appeltjes van de 'Evereste' op te peuzelen.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Evert en Joke,

  Bedankt voor jullie vraag in ons blogbericht over de Sierappel Malus 'Evereste'.

  De appeltjes die aan een Sierappel komen, blijven tot lang in de winter hangen. Vaak vinden vogels ze en worden ze door hen opgegeten. Laat in de winter gaan de vruchten rotten en vallen ze op den duur uit de boom. We kunnen niet garanderen dat deze vruchten helemaal geen vlekken zullen geven, maar over het algemeen valt het met sierappels wel mee. Het maakt niet uit of het om een Malus 'Evereste' gaat of om een andere soort sierappel.

  Als ze snel na het vallen worden opgeruimd, hebben ze minder kans om vlekken te geven.

 2. Evert en Joke Vos Evert en Joke Vos

  Laten de appeltjes van de Malus Evereste ook vlekken achter op de bestrating

 3. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Timothy,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Sierappel Malus 'Evereste'.

  Voor het overleven van de Malus 'Evereste' is geen bestuiving van de bloesem nodig, maar om vruchten aan deze sierappel te krijgen wel. Als dat de bedoeling is, dan moeten er inderdaad hommels en bijen bij de boom kunnen komen.

  Ik kan u niet zeggen of een bij / hommel door het gaaswerk van 1x1 cm heen kan komen, daarvoor hebben wij de kennis helaas niet in huis.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 4. Timothy Huyghe Timothy Huyghe

  Beste,
  Wij willen een malus evereste planten in de vogelkooi buiten. Deze moeten we dus best snoeien dat hij niet groter word dan 1m50. Maar kunnen de bijen en/of hommels door een draad van 1cm op 1cm? Of is de bestuiving niet nodig om te overleven?

 5. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Esther,

  De voeding en kracht om een blad te vormen, wordt uit de tak gehaald. Ik denk niet dat de tak van de sierappel wortels gemaakt heeft toch? U kunt het proberen om hem in de tuin te zetten. Misschien lukt het, maar waarschijnlijk valt hij weg als hij in de grond komt te staan, omdat hij geen wortels aanmaakt.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 6. Esther Esther

  Hoi, ik heb met kerst takken gekocht van de sierappel. Er zitten nog appeltjes aan maar inmiddels ook weer nieuwe blaadjes . Zelfs bloesem. Kan ik die takken in de grond zetten zodat het een boom word?

 7. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Eric,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de sierappel Malus 'Evereste'.

  Als de mussen (en eventueel andere vogels) de oude vruchtjes (appeltjes) van vorig jaar wegpikken dan geeft dat niks voor de bloesem en vruchtvorming van komend seizoen.

  Het is prima eten voor ze en richten geen schade aan de boom aan. U kunt ze gerust hun gang laten gaan!

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 8. Eric Scheffers Eric Scheffers

  Onze vorig jaar geplante Malus Everest krijgt op dit moment vaak bezoek van ( huis) mussen .
  Zij zitten in de boom en pikken in de vruchtjes en op de grond zien wij zaadjes liggen.
  Kan dit ten koste van de bloei in mei-juni gaan en de verdere vruchtvorming ( sierappeltjes ) later ?

 9. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Bart,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Sierappel Malus 'Evereste'.

  De stam van een boom wordt uit zichzelf nooit hoger. Een boom groeit altijd vanuit de top verder. Dus als er bij een boom op 1.80 meter een tak zit, dan zit diezelfde tak 10 jaar later nog altijd op 1.80 meter hoogte. U hoeft zich geen zorgen te maken dat de takken op een gegeven moment te hoog zullen zitten om nog schaduw te kunnen bieden.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 10. Bart Lengers Bart Lengers

  Wij zijn geïnteresseerd in de Malus Evereste en zouden deze in de tuin willen planten tegen de zoninval. Wij vragen ons alleen af of de stam van de boom niet te veel groeit dat wij de schaduw op den duur kwijtraken.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.