Menu
Geen producten gevonden

Decoratief tapijt met de Acaena microphylla ‘Kupferteppich’

Decoratief tapijt met de Acaena microphylla ‘Kupferteppich’

Een sterke bodembedekker voor de tuin met goed doorlatende, iets droge grond met roestbruin blad en decoratieve vruchtjes. Maak kennis met het stekelnootje

Wat zijn de kenmerken van Acaena microphylla ‘Kupferteppich’?

Acaena microphylla ‘Kupferteppich’, de naam zegt het al, is een microplant van hooguit 10 centimeter hoog met een iets bronskleurig blad; vandaar de naam ‘kopertapijt’. Het Stekelnootje is een vrij wintervaste, groenblijvende tuinplant, die van oorsprong voorkomt in de bergen op het zuidelijk halfrond, met name in Nieuw Zeeland. ‘Kupferteppich’ moet het niet hebben van zijn weinig opvallende bloei, maar van het blad en de decoratieve stekelhoofdjes, die samen de sierwaarde van deze bodembedekker bepalen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

De tuinplant is ijzersterk, kan zelfs worden belopen en wordt daarom vrij veel toegepast als bodembedekker aan de voorzijdes van borders en in een rotstuin. Let op dat de plant zich niet leent voor zeer grote vlakken omdat er dan verschillen kunnen optreden in groei waardoor er geen uniform beeld ontstaat.

Hoe plant u Acaena microphylla ‘Kupferteppich’?

Acaena microphylla ‘Kupferteppich’ geeft de voorkeur aan een goed waterdoorlatende tot zelfs droge bodem. In een erg natte bodem verdrinkt de plant. Verder is bijna iedere grondsoort geschikt; alleen zware klei kan wel eens voor problemen zorgen. Stekelnootje groeit zowel in de zon als schaduw; zon zorgt wel voor mooiere en fellere bladkleur.

Tuinplantenwinkel levert Acaena microphylla ‘Kupferteppich’ in pot. Dit zorgt ervoor dat u de plant jaarrond kan aanplanten. Voor een gesloten beplanten adviseren we om negen planten te gebruiken per vierkante meter. Verdeel eerst de potjes over de aan te planten border. Maak met een schepje een plantgat, dompel de pot met plant even in een emmer water, haal de pot eraf en zet het plantje in het gat. Vul aan met omliggende aarde en druk met uw handen de grond stevig aan. Verrijk de aarde eventueel voor het planten met aanplantgrond. Bij droog weer na het planten nog een keer water geven.

Hoe moet u Acaena microphylla ‘Kupferteppich’ snoeien en onderhouden?

Acaena microphylla ‘Kupferteppich’ vergt weinig onderhoud, mede omdat het een zeer laagblijvende grondbedekker is. Stekelnootje geeft de voorkeur aan een licht kalkhoudende bodem, dus strooi zeker geen turf. Het strooien van kalk in de late winter of het begin van het voorjaar zorgt voor een gezonde plant. Stekelnootje is voor konijnen een onaantrekkelijke plant.

Na enkele jaren van groei kunnen er soms dorre delen ontstaan in het plantendek. Steek de planten van Acaena microphylla ‘Kupferteppich’ dan uit in maart, scheur ze en plant de nieuwe scheuten weer terug, zodat u weer jonge, frisse planten krijgt. 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 


 Op de foto: Niet de bloemen maar de vruchten van het stekelnootje zorgen voor de grootste sierwaarde en verschijnen gedurende de gehele zomer.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.