Menu
Geen producten gevonden

Hortensia 'Butterfly'

Hortensia 'Butterfly'

Pluimhortensia’s zijn er in veel soorten en maten. Bij deze ‘Butterfly’ zijn de bloemen een voedingsbron voor bijen en vlinders.

Wat zijn de kenmerken van Hortensia ‘Butterfly’?

De vlinderhortensia is een pluimhortensia. Dat betekent dat hij pluimvormige bloemschermen heeft. De schermen staan vol met kleine bloemknopjes en een aantal grotere witte schutbladeren. Die bladeren zorgen voor het kenmerkende uiterlijk van de vlinderhortensia. De bladeren zijn vaak iets gekruld of hangen af waardoor de bloemen doen denken aan vlinders. En dat niet alleen. De kleine bloemknopjes zitten vol nectar en verspreiden een zoete geur. Deze hortensia trekt daarom ook bijen en vlinders aan.

De Hydrangea Butterfly doet het prima op een balkon of (dak)terras. In de uw tuin zal deze tuinplant het zeker goed doen. Na één jaar komen er bloemen aan die wel 40 cm lang kunnen worden! De takken van de Vlinderhortensia zijn stevig en vallen niet om. Deze tuinplant bloeit van juni tot en met augustus. De bloemen kunnen goed gedroogd worden in de herfst. Deze sterke tuinplant is goed winterhard maar verliest wel het blad.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Een volgroeide plant is ongeveer 125 cm hoog. De door ons geleverde Hortensia ‘Butterfly’ is 50/60 cm hoog in een potmaat is Ø 23 cm. De uiteindelijke hoogte is afhankelijk van de snoei, zie hieronder. Deze Hortensia is zeer geschikt als solitaire plant, maar staat ook heel mooi in een groep. We adviseren per vierkante meter 2 tot 3 planten.

Hoe plant u Hydrangea paniculata ‘Butterfly’?

U kunt de Hydrangea paniculata ‘Butterfly’ jaarrond planten. Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u de hortensia ‘Butterfly’ in pot. Het beste plant u deze hortensia op een plek in de halfschaduw maar een plaats in de zon kan ook. Zoals alle andere pluimhortensia’s is ook deze hortensia beter bestand tegen warmte dan de boerenhortensia.

Maak de grond goed los met een scherpe schop. Doorbreek ook harde lagen op grotere diepte. Werk goede aanplantaarde door de bovenlaag of meng deze met de bestaande grond in het plantgat. De Vlinderhortensia kunt u met pot en al een keer dompelen in een emmer water. Zeker bij droogte! De kluit zuigt zich dan vol met water. Eenmaal geplant droogt de plant minder snel uit en is de kan op aangroei groter. Verwijder daarna de pot van de kluit. Als de pot niet goed loslaat verwijdert u wortels die onder door de gaatjes groeien en knijpt u een keer zijdelings in de pot. Zet de tuinplant niet te diep. Niet dieper dan de kluit hoog is. Plaats de plant in het midden van het plantgat, vul rondom aan met grond en druk die goed aan met handen of met de hak van de voet. Geef na het planten nog wat water.

Hoe snoeit u de Hortensia ‘Butterfly’ en welk onderhoud heeft de plant nodig?

De verzorging van de vlinderhortensia is makkelijk. Tijdens droge perioden geeft u water, zodat de grond niet uitdroogt. Wanneer u halverwege de zomer (juli) wat plantenvoeding geeft, bevordert dat een extra rijke en lange bloei. Snoei deze hortensia elk jaar net na de winter (maart) terug tot op ongeveer 25 cm van de grond. Dan blijft de groei mooi compact. De Vlinderhortensia loopt in de maanden erna opnieuw uit en geeft bloemen op de nieuwe scheuten. De scheuten bereiken een hoogte van ongeveer 125 centimeter binnen één jaar. U kunt er ook voor kiezen de plant in het voorjaar niet terug te knippen. Dan zal de plant ieder jaar hoger worden. De bloemen zijn dan wel kleiner dan wanneer u snoeit.
 


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.