Menu
Geen producten gevonden

Kruidenplanten van het merk Puur

Kruidenplanten van het merk Puur

De gezonde kruiden van het merk Puur zijn zorgvuldig biologisch geteeld en daarmee direct te gebruiken in de keuken.

Wat zijn de kenmerken van de kruidenplanten van het merk Puur?

Kruiden van Puur worden biologisch geteeld. Dat betekent dat er geen gebruik gemaakt wordt van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of genetisch gemodificeerd materiaal. Puur natuur! De kruiden groeien daardoor langzamer en ontwikkelen zo een pure smaak. Verder zijn de kruiden gezonder en smaakvoller. Deze kruidenplanten hebben het EKO- en het SKAL keurmerk (SKAL is het Europese Biologische keurmerk). De kwekerij wordt hierop regelmatig gecontroleerd.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Welke biologische kruidenplanten zijn verkrijgbaar?

Het assortiment biologische kruiden van Puur bestaat uit zowel vaste, als één-jarige en tweejarige kruidenplanten. Sommige zijn winterhard, andere kunt u alleen in de zomer bestellen en zijn alleen dan te gebruiken. Een enkeling kunt u laten overleven door deze in de winter vorstvrij te zetten.

Op onze website vindt u veel soorten Kruiden van de Puur collectie, met daarbij informatie over verschillende kruiden. Verder is er een handzaam ‘Puur kruidenboekje’ waarin u snel de belangrijkste wetenswaardigheden en toepassingen van een kruid kunt opzoeken. U kunt dit bij Tuinplantenwinkel.nl aanvragen. Voor de liefhebbers is er een Puur ‘Kookboek’ met daarin gerechten waarbij deze kruiden gebruikt kunnen worden. Er staan simpele, maar ook uitgebreide recepten in, van vlees tot vis en desserts. Ook leuk om cadeau te geven!

Op ons plantencentrum zijn het hele jaar door biologische kruiden op voorraad, zodat deze altijd te bestellen zijn. De biologische kruiden van ‘Puur’ worden ook door ons verzorgd. Soms snoeien wij de planten wat terug om de kruiden mooi vers te houden. Dit is beter voor de plant en zo kunt u ze blijven gebruiken in de keuken. 

Een kleine greep uit ons kruidenassortiment: Mentha piperita ‘Chocolate’ Puur(Chocolademunt), Matricaria recutita Puur(Echte kamille), Ocimum basilicum’Magic Blue’ Puur (Roodbladige basilicum), Thymus vulgaris ‘Compactus’ Puur (Keukentijm), Foeniculum vulgare ‘Purpureum’ Puur (Roodbladige venkel).

Op onze website vindt u er nog veel meer; gebruik de zoekterm ‘(Biologische) kruiden ’ klik door op ‘bekijk alle resultaten’.

Hoe plant u biologische kruidenplanten?

Op de website van Tuinplantenwinkel.nl staat bij elke kruidenplant uit de Puur-serie beschreven, op welke plaats en in welke bodemsoort u de tuinplant het beste kunt zetten. In het algemeen geldt, dat u voor het planten de grond altijd goed doorlaatbaar moet maken. Het plantgat dat u graaft, moet iets groter zijn dan de kluit van de tuinplant. Om het aangroeien te bevorderen, mengt u wat aanplantgrond door de aarde in het gat. Als u de kruidenplanten in een pot wilt planten, dan kunt het beste (biologische) potgrond gebruiken.

Dompel de tuinplant voordat u gaat planten met pot en al even onder in een emmer met water, verwijder daarna de pot en plaats de kruidenplant in het gat. Maak het gat verder dicht met de omliggende aarde en druk die met de hand stevig aan en geef nog wat water.

Hoe kunt u biologische kruidenplanten het beste verzorgen?

Eenmaal geplant is het zaak om de kruidenplanten fris en gezond te houden zodat u elke keer optimaal van uw plant kunt plukken. Vaak zijn de jonge groeipunten het meest smaakvol om te gebruiken. Snoei daarom ook als u de planten niet gebruikt de takjes of stengels steeds terug. Geef daarnaast een organische meststof zodat de plant optimaal blijft groeien.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Salie of Salvia officinalis is er met groengrijs en met roodachtig blad.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.