Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle leibomen

Tijdens het vormen van leibomen, worden de takken van 'gewone' bomen in een rek aangeknoopt. De takken worden hiermee gedwongen een bepaalde houding aan te nemen. De boom wil vervolgens weer uitgroeien in zijn natuurlijke vorm. Door jaarlijks te snoeien behoudt een leiboom zijn vorm. Meestal worden leibomen gesnoeid in een haagvorm. Een andere mogelijkheid is het afknippen van de scheuten tot aan de hoofdtakken. Vooral bij de Lei-Linde en de Lei-Plataan kan deze methode goed worden toegepast en ontstaat na een aantal jaar een authentieke, grillige takstructuur.
 

Leibomen zijn al jaren een specialiteit binnen ons planten- en bomencentrum. Bijna alle leibomen maken we in eigen beheer. Hierin hebben we al meer dan 25 jaar ervaring. De rekken van onze leibomen zijn makkelijk aan elkaar te koppelen. Zo kan iedereen een strakke rij leibomen plaatsen in zijn of haar tuin.
 

We bieden de leibomen in een aantal series aan. De Basic-, en Classic-serie zijn de meest gekozen opties. Daarnaast bieden we op Tuinplantenwinkel kleinere leibomen aan die we hebben gebundeld in de 120-serie en de Small-serie. Ook vindt u leibomen met een gekanteld rek waarover de takken vanaf 50 centimeter hoogte zijn uitgewaaierd. Deze leibomen noemen we leischermen. Leischermen zijn ideaal voor het camoufleren van een lelijke muur of schuur. De Leischermen zijn ook gebundeld terug te vinden onder de Scherm-serie.


 

Het verschil tussen de series wordt bepaald door het rek dat wordt gebruikt bij het leiden. Bij de Basic-Leibomen is dit rek 180 bij 110 centimeter (bxh) en heeft het rek 6 horizontale liggers. Classic-Leibomen hebben een rek van 200 bij 130 centimeter (bxh). Dit rek is opgebouwd uit 7 horizontale liggers of etages. Leibomen uit de 120-serie hebben een rek of scherm van 120 x 120 centimeter (bxh). Leibomen uit de Small-serie hebben een beperkte stamhoogte en een rek met een afmeting van 120 x 90 centimeter (bxh). Dit rek is opgebouwd uit 5 liggers of etages. De Leischermen hebben een stamhoogte van 50 centimeter en daarboven een rek van 110 x 180 centimeter (bxh). Bij leischermen zijn de takken uitgewaaierd en niet volgens het principe van etages aangebonden.
 

Let op: De leibomen uit de Basic-serie, Classic-serie en 120-serie kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.
 

Bepaal vooraf de afstand die u wilt overbruggen met leibomen. Hieronder vindt u alle opties bij elkaar. De leibomen zijn ook apart per categorie online te bekijken. Op deze pagina vindt u alle leibomen van Tuinplantenwinkel.nl bij elkaar.

Alle leibomen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.