Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lei-photinia - 120-serie

Deze Lei-Photinia is een wintergroene leiboom. Dat wil zeggen dat een deel van het blad ook in de winter aan de boom blijft zitten. Het is niet zo dat deze boom geen blad verliest; het oude blad wordt afgestoten. In het voorjaar loopt de Photinia uit met nieuwe scheuten die een opvallend rode kleur hebben. Dit geeft de boom veel sierwaarde. Pas na een aantal maanden verkleurt het blad weer terug groen. Wanneer u de leiphotinia in de zomer snoeit blijven zich nieuwe roodgekleurde scheuten ontwikkelen en geniet u nog langer van de rode kleurenpracht.

De volledige Latijnse naam is Photinia fraseri ‘Red Robin’. Red Robin verwijst natuurlijk naar de rode nieuwe scheuten van deze plant. De plant groeit normaliter als struik maar is in dit geval als boom opgekweekt. Een struikvorm van deze tuinplant vindt u ook in onze webwinkel. De Nederlandse naam van de Photinia is glansmispel; verwijzend naar het sterk glanzende groene blad.

Photinia’s of glansmispels zijn echte doorgroeiers. Zelfs wanneer de leiboom tot op het kale hout wordt terug geknipt loopt deze uit. Snoeien kan dus eigenlijk nooit verkeerd gaan. In de winter kan het blad met zeer strenge vorst schade oplopen. Een beschutte standplaats heeft de voorkeur. Wanneer vorstschade is opgetreden kunnen de bomen wel goed herstellen. Snoei de bomen dan in het voorjaar licht terug om scheutvorming te bevorderen.

Leiphotinia kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Deze leiboom uit de 120-serie heeft een schermgrootte van 120 x 120 (bxh) centimeter. De Lei-Photinia hebben een stamhoogte van 120, 150, 180 of 200 centimeter. De stamhoogte bij aankoop verandert niet meer tijdens het groeien. Als u bijvoorbeeld leibomen wilt plaatsen voor een schutting met een hoogte van 180, dan kunt u het beste kiezen voor een boom met 180 cm. stamhoogte. Het scherm van de leiboom sluit dan mooi aan bij de schutting.

De leiphotinia wordt op een andere manier geleid dan de meeste andere leibomen die u bij tuinplantenwinkel.nl aantreft. Omdat de photinia in feite een struikgewas is worden de takken uitgewaaierd. Er is geen sprake van hoofdtakken en zijtakken. Snoeien gebeurd door langs het scherm af te scheren. Het resultaat is een dichte bos takken die van de leiboom een gesloten geheel maken. Photinia bomen kunt u gerust 2 of 3 maal per jaar snoeien voor het beste resultaat. Geef tijdens het groeiseizoen ook wat voeding voor een extra goede groei.

U krijgt bij aankoop van uw leiphotinia op tuinplantenwinkel altijd aangroeigarantie. Gebruik onze keuzehulp voor leibomen voor een overzicht van al onze leibomen. Voor snoei- en onderhoud van de leiphotinia leest u hier over alle handige snoeitips.

 

Let op: De lei-Photinia uit de 120-serie kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen en goed te kunnen planten. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.

Lei-Photinia - 120-serie

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.