Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lei-pruim - classic

Naast de Lei-Appel en Lei-Peer is er ook een Lei-Pruimenboom. Pruimenbomen groeien wat sneller en onregelmatiger dan appel en peren, maar zijn ook goed te snoeien in een leivorm. Het scherm groeit minder dicht, maar u plukt wel heerlijke vruchten van deze boom in juli of augustus. Als privacy voor u de eerste reden is om te kiezen voor een leiboom dan adviseren wij u te kijken naar andere soorten leibomen zoals de Lei-Haagbeuk, Lei-Amberboom of bijvoorbeeld de Lei-Parrotia.

Er zijn veel verschillende rassen pruimenbomen. De 'Victoria' is een zeer gemakkelijk dragend ras die bovendien zelfbestuivend is. U hoeft dus geen andere pruimenrassen aan te planten voor een goede vruchtdracht. De pruimen van 'Victoria' zijn eirond, zeer smaakvol en hebben een aantrekkelijke kleur. De zonzijde kleurt rood tot paars terwijl de schaduwzijde geel/groen blijft.

Lei-Pruimen snoeien

Pruimenbomen snoeit u bij voorkeur direct na de oogst. De maanden augustus en september zijn de meest ideale snoeimaanden. Snoei met scherp gereedschap en snoei op een iets koelere dag. De takken van de leipruim kunt u dan inkorten. Knip de nieuwe scheuten hierbij af tot minimaal de helft en soms zelfs meer om de vorm van de leiboom te behouden. Bij veel scheutvorming is het goed om een deel van de takken compleet weg te snoeien. Op die manier dunt u de takken uit en kan meer zonlicht bij de vruchten komen.

 

Let op: De lei-Pruim uit de Classic-serie kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.

Lei-Pruim - Classic

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.