Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle palmbomen

Palmbomen geven een warme mediterrane sfeer aan uw tuin; uw tuin warmt er helemaal van op. De bijzondere grotere hand- of waaiervormige bladeren of de bijzondere dikke bruine behaarde stammen zien er exotisch uit. Palmbomen zijn er in vele soorten en maten. De meeste soorten komen van oorsprong voor in tropische en subtropische klimaten. Maar enkele soorten zijn bestand tegen wat vorst en kunnen ook in ons klimaat overleven; weliswaar op een beschutte standplaats.

De meest ‘winterharde palm’ is de Trachycarpus fortunei. Deze Chinese waaierpalm kan in de volle grond temperaturen tot 10 graden onder nul goed overleven. Vriest het strenger, dan raden we aan deze palmboom te beschermen. Dit kan het beste met vliesdoek (fleece). Dit materiaal kunt u samen met de palmboom kopen in onze webshop.

Naast de Trachycarpus is ook de Chamaerops humilis een soort die flink wat vorst kan doorstaan. De plant is wel iets gevoeliger voor vorst dan de Trachycarpus en wordt om die reden vaak in pot gezet zodat de plan ’s winters bij vorst makkelijk naar binnen te halen is. Chamaerops kan tot -7/-8 graden Celsius verdragen.

Palmbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We bieden van beide soorten diverse maten online aan. U kunt de palmen in een grotere pot plaatsen of in de volle grond. De Trachycarpus fortunei is een echte boomvorm. Deze palm ontwikkelt een sterk behaarde stam en zal steeds verder omhoog groeien. De Chamaerops humilis heeft een compact struikachtig uiterlijk en wordt niet hoger dan anderhalve meter. In het Nederlands wordt deze plant ook wel Europese dwergpalm genoemd.

Palmbomen planten en verzorgen

Palmen staan graag in de zon tot halfschaduw op een warme beschutte plaats in de tuin. Plant u de palm in de volle grond, dan kunt u er voor kiezen om aanplantgrond en/of mediterrane potgrond te mengen in het plantgat. Plant u de palmen in pot dan kunt u het beste mediterrane potgrond gebruiken; zorg altijd dat het water uit de pot kan en gebruik onder in de pot hydrokorrels zodat het overtollige water goed kan wegvloeien. Geef regelmatig water, vooral in de zomer bij warm en droog weer. Anders dan hun uiterlijk doet vermoeden kunnen ze veel water gebruiken.

Snoei is alleen nodig als bladeren geel of bruin zijn, deze kunt u dan wegsnoeien. Ook kunt u er voor kiezen om wat onderste bladeren weg te knippen zodat u een hogere bladvrije stam heeft.

Alle palmbomen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.