Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle sierbomen

Bomen zijn vaak de meest bepalende planten van de tuin. Ze zorgen voor structuur, diepte, hoogte en kunnen zorgen voor een fijne schaduwplek in de tuin. Op deze pagina van alle sierbomen vindt u ons complete assortiment sierbomen: bomen voor de kleine tuin, bolbomen, zuilbomen, bloesembomen en bijvoorbeeld groenblijvende bomen. U kunt deze bomen ook per categorie bekijken.

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een mooie selectie van sterke bomen die omwille van hun blad, bloesem of boomvorm een meerwaarde geven aan uw tuin. In ons assortiment vindt u zowel bomen die geschikt zijn voor zowel kleine als grote tuinen als bomen die wat groter zullen groeien en ideaal zijn voor een grotere tuin. Door gebruik te maken van de filtermogelijkheden kunt u selecties maken op basis van de uiteindelijke hoogte, bloei, bladkleur en bijvoorbeeld of een boom wintergroen is of niet.

Wanneer kan ik een boom planten?

Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen wij al onze bomen in pot. Hierdoor is het mogelijk de boom het hele jaar door aan te planten, dus zowel in de winter, lente, zomer als herfst; behalve wanneer de vorst in de grond zit.

Na het planten van een boom dient u water te geven. Als u een boom in het najaar (vanaf oktober) of in de winter plant heeft een boom vaak nog geen bladeren en geeft u in eerste instantie alleen direct na het planten een keer stevig water. Wanneer de boom blad ontwikkelt en het blijft droog, is het aan te raden in de eerste jaren na aanplant regelmatig bij te wateren. Als u een boom in de lente of zomer plant zit er vaak blad aan de boom en is het direct belangrijk om water te blijven geven na het planten. Het planten in het najaar en de winter is om die reden het meest makkelijk.

Hoe plant ik het beste een boom?

Bij het planten van een boom is het belangrijk dat de aarde in het plantgat voldoende voeding bevat en de bodem goed los is zodat de wortels zich makkelijk kunnen ontwikkelen en overtollig water goed weg zakt. Voordat u gaat planten graaft u het beste een ruim plantgat (breder en dieper dan de kluit van de boom groot is). Vermeng vervolgens wat aanplantgrond met de aarde in het plantgat. De aanplantgrond kunt u als extra optie samen met de boom bestellen. Maak de kluit van de boom vervolgens goed nat door de pot indien mogelijk te dompelen in een emmer met water. Verwijder de pot en zet de kluit daarna in het plantgat. Zorg ervoor dat de bovenzijde van de kluit ongeveer gelijk komt met het grondniveau in de tuin. Een boom moet u nooit dieper planten dan deze in de pot staat.

 

Vervolgens plaatst u nog een boompaal naast de kluit van de boom. De boompaal zorgt voor extra stevigheid bij het aangroeien en voorkomt dat de nog jonge boom teveel heen en weer schut. De wortels van de boom kunnen zich op die manier beter hechten. Plaats de boompaal op de westzijde van de boom en zorg ervoor dat de paal minimaal voor 1/3 deel in de aarde staat. De boompaal kunt u samen met een rubberen band ook kopen als extra optie bij iedere boom. De paal kan ook na het planten worden bijgeplaatst met een grondboor. Zorg er nu voor dat u het gat rondom de kluit goed vult met de aarde en eventueel nog wat extra aanplantgrond. Druk vervolgens de grond stevig aan en geef een keer stevig water. Zo wordt het planten van uw boom zeker een succes.

Alle sierbomen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.