» Ceanothus 'Blue Sensation'

Ceanothus 'Blue Sensation'

Product informatie

Nederlandse naam: Amerikaanse sering
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Door ons geleverde hoogte: 15/20 cm

Ceanothus 'Blue Sensation' of Amerikaanse sering - Informatie:
Deze Amerikaanse sering komt pas net om de hoek kijken. Het is een nieuwe variëteit met een compacte groei en donkergroene, iets gekartelde, bladeren die wat weg hebben van een fijne hulst. De bloemen van deze Ceanothus 'Blue Sensation' hebben, zoals de naam al doet vermoeden, een diepblauwe kleur. Ze verschijnen vanaf mei tot aan juli. Deze Amerikaanse sering is een wintergroene, kleine struik. De uiteindelijke hoogte van deze tuinplant bedraagt ongeveer één meter. Door de trage groei blijft de sering op de meeste plaatsen echter lager. 

 

Standplaats:

Bij strenge vorst (kouder dan 10 graden Celsius onder nul) heeft de tuinplant bescherming nodig. Zet Ceanothus 'Blue Sensation' daarom op een beschutte plaats van de tuin met veel zon. 
De Amerikaanse sering komt het beste tot zijn recht tegen een zonnige muur. Hij kan ook in groepen worden geplaatst ter opvulling van een border.

Snoei en Onderhoud:
Door te snoeien kunt u de hoogte van deze tuinplant beperken en zorgt u voor een rijk vertakte struik. De snoei vindt het beste plaats direct na de bloei in juni/eind juli. De Ceanothus 'Blue Sensation' kan in de winter het beste worden beschermd bij strenge vorst. Het blad is namelijk gevoelig voor bevriezing bij deze temperaturen. Indien nodig kunt u de plant extra voeding geven in het voorjaar.De Ceanothus 'Blue Sensation' | Amerikaanse sering koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.