Menu
Geen producten gevonden

»

Cedrus deodara 'Pendula' 150/175 - Excellent

Product informatie

Nederlandse naam: Himalayaceder
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen/grijs
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 pant
Door ons geleverde potmaat: Ø 50 cm
Door ons geleverde hoogte: 150/175 cm

Cedrus deodara 'Pendula' of Himalayaceder - Informatie:
Cedrus deodara 'Pendula' uit de Excellent-serie is een zorgvuldig gekweekte variant van de Himalayaceder. Het leiden door opbinden van de takken bepaalt de vorm van deze tuinplant. Met zijn vertikaal afhangende takken en twijgen tot op de grond heeft deze tuinplant een treurende groeiwijze. Zonder 'leiden' zal de treurende groeiwijze breder zijn dan hoog. Als de takken en twijgen omhoog geleid worden, onstaat er een onregelmatige, brede groeivorm. Cedrus deodara 'Pendula' komt als solitair goed tot zijn recht in de (kleine) tuin of in het park. De Himalayaceder is  gevoelig voor vorst.

 

Standplaats:

Geef deze tuinplant een lichte standplaats in de zon of halfschaduw en zet hem op een beschutte plek tegen de wind. In een voedselrijke, goed doorlatende, zure bodem groeit de Cedrus het best. Beslist geen kalkrijke bodem. Voeg wat tuinturf toe bij het aanplanten.

Snoei en onderhoud:

Wanneer er voldoende ruimte is, dan hoeft er niet gesnoeid te worden. Bewaar waar mogelijk de natuurlijke groei. Haal verticaal groeiende takken niet weg. Strooi af en toe wat turf rond de stam van de tuinplant voor het behoud van het zurige bodemmilieu.

 
Voor alle speciale planten in de Excellent-serie klik hier De Cedrus deodara 'Pendula' 150/175 - Excellent | Himalayaceder koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.