» Chamaecyparis laws. 'Allumi Gold' - 3-bol 140/160 cm

Chamaecyparis laws. 'Allumi Gold' - 3-bol 140/160 cm

Product informatie

Nederlandse naam: Californische cipres
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Geel/groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 160 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Door ons geleverde hoogte: 140/160 cm

Chamaecyparis lawsoniana 'Allumi Gold' - Excellent of Californische cipres - Informatie:
Het snoeien van coniferen en andere planten in een strak model wordt vormsnoei genoemd. Bij vormsnoei wordt een plant gemanipuleerd om een bepaalde vorm aan te nemen. In dit geval zijn dat drie bollen die boven elkaar staan, waarbij de onderste het grootst is en de bovenste wat kleiner.
Een vormsnoei-conifeer staat het mooist op een prominente plaats in de tuin. Ze passen goed in symmetrisch opgezette tuinen, op een hoek van een border of aan het einde van een belangrijk pad of belangrijke zichtlijn.

Vormsnoei is een proces van vaak tientallen jaren. Door te snoeien vertakt de conifeer zich steeds meer en ontstaat een steeds strakkere vorm. De uiteindelijke vorm is een resultaat van tientallen jaren snoeien en aanbinden. De leeftijd van een vormsnoei-conifeer laat zich dus niet zomaar raden, maar ze zijn vaak vele malen ouder dan de stamomtrek doet denken. Het voordeel van een vormsnoei-conifeer is dat deze altijd dezelfde hoogte en omtrek blijft houden. Deze Californische cipres heeft bij aankoop een hoogte tussen de 140 en 160 centimeter.

De Chamaecyparis lawsoniana 'Allumi Gold' is een conifeer met geelgroene schubben waarbij de oudere schubben groener kleuren. De nieuwe scheuten in de zomer lichten erg mooi op. In de wintermaanden krijgen de schubben soms een bronskleurige gloed over zich heen en krijgen de jongste scheuten een meer goudkleurig uiterlijk.

 

Standplaats:

De Californische cipres staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vruchtbare, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Zorg er voor dat deze tuinplant aan alle zijdes vrij staat en niet wordt gehinderd door andere planten, zodat de vorm intact blijft.

Snoei en onderhoud:
Om het uiterlijk van deze vormsnoei-conifeer te behouden is het belangrijk om deze ieder jaar eenmalig te snoeien. Het snoeien kan het beste handmatig met een heggenschaar. De beste periode voor de snoei is begin juli. Snoei bij voorkeur op een bewolkte en iets koelere zomerdag. Met de heggenschaar brengt u de cipres weer in vorm. U kunt de plant eventueel een tweede keer snoeien in de herfst of winter als het niet vriest.De Chamaecyparis laws. 'Allumi Gold' - 3-bol 140/160 cm | Californische cipres koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.