Menu
Geen producten gevonden

»

Chamaecyparis laws. 'Stardust' - bol-plateau 160/180 cm

Product informatie

Nederlandse naam: Californische cipres
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Geel/groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 180 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 50 cm
Door ons geleverde hoogte: 160/180 cm

Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust' - Excellent of Californische cipres - Informatie:
Het snoeien van coniferen en andere planten in een strak model wordt vormsnoei genoemd. Bij vormsnoei wordt een plant gemanipuleerd om een bepaalde vorm aan te nemen. In dit geval is dat een bol onderin met daarboven een hoofdstam met armen waarbij het loof telkens in een plateauvorm gesnoeid is.
Een vormsnoei conifeer staat het mooist op een prominente plek in de tuin. Ze passen goed in symetrisch opgezette tuinen, op een hoek van een border of aan het einde van een belangrijk pad of belangrijke zichtlijn. En in pot voelen ze zich ook prima thuis.

Vormsnoei is een proces van vaak tientallen jaren. Door te snoeien vertakt de conifeer zich steeds meer en ontstaat een steeds strakkere vorm. De uiteindelijke vorm is een resultaat van tientallen jaren snoeien en aanbinden. De leeftijd van een vormsnoei conifeer laat zich dus niet zomaar raden maar ze zijn vaak vele malen ouder dan de stamomtrek doet denken. Het voordeel van een vormsnoei conifeer is dat deze altijd dezelfde hoogte en omtrek blijft houden. Deze Californische cipres heeft bij aankoop een hoogte tussen de 160 en 180 centimeter.

De Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust' is een conifeer met groengele schubben waarbij de oudere schubben iets groener kleuren. Tijdens het groeiseizoen lichten de nieuwe scheuten prachtig op door hun lichtere geelgroene kleur. In de wintermaanden krijgen de schubben soms een bronze-kleurige gloed over zich heen. Deze tuinplant stelt weinig eigen aan de bodem. Alleen een te natte grond wordt niet op prijs gesteld. Plant de Chamaecyparis op een zonnige plaats in uw tuin.

Snoei en onderhoud:
Om het uiterlijk van deze vormsnoei conifeer te behouden is het belangrijk om deze ieder jaar eenmalig te snoeien. Het snoeien kan het beste handmatig met een heggenschaar. De beste periode voor de snoei is begin juli. Snoei bij voorkeur op een bewolkte en iets koelere zomerdag. Met de heggenschaar brengt u de cipres weer in vorm. U kunt de plant eventueel een tweede keer snoeien in de herfst of winter als het niet vriest.

Zorg er verder voor dat de plant aan alle zijdes vrij staat en niet wordt gehinderd door andere planten. Zo blijft de vorm in tact. Als u de plant in pot heeft staan raden we aan om tijdens het groeiseizoen (april-sept) regelmatig voeding te geven. In de tuin is het jaarlijks aanbrengen van een laag turfstrooisel rondom de voet van de plant voldoende.

 

Voor alle speciale planten in de Excellent-serie klik hier De Chamaecyparis laws. 'Stardust' - bol-plateau 160/180 cm | Californische cipres koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.