» Chamaecyparis laws. 'Sunkist' - pon-pon 180/200 cm

Chamaecyparis laws. 'Sunkist' - pon-pon 180/200 cm

Product informatie

Nederlandse naam: Californische cipres
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Geel/groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 50 cm
Door ons geleverde hoogte: 180/200 cm

Chamaecyparis lawsoniana 'Sunkist' - Excellent of Californische cipres - Informatie:
Het snoeien van coniferen en andere planten in een strak model wordt vormsnoei genoemd. Bij vormsnoei wordt een plant gemanipuleerd om een bepaalde vorm aan te nemen. In dit geval is dat een doorgaande vertakte stam, met aan elke tak en bovenaan de stam een bolvorm.
Een vormsnoei-conifeer staat het mooist op een prominente plek in de tuin. Ze passen goed in symmetrisch opgezette tuinen, op een hoek van een border of aan het einde van een belangrijk pad of belangrijke zichtlijn. En in pot voelen ze zich ook prima thuis.

Vormsnoei is een proces van vaak tientallen jaren. Door te snoeien vertakt de conifeer zich steeds meer en ontstaat een steeds strakkere vorm. De uiteindelijke vorm is een resultaat van tientallen jaren snoeien en aanbinden. De leeftijd van een vormsnoei-conifeer laat zich dus niet zomaar raden, maar ze zijn vaak vele malen ouder dan de stamomtrek doet denken. Het voordeel van een vormsnoei-conifeer is dat deze altijd dezelfde hoogte en omtrek blijft houden. Deze Californische cipres heeft bij aankoop een hoogte tussen de 180 en 200 centimeter.

De Cupressocyparis leylandii 'Sunkist' is een conifeer met geelgroene schubben waarbij de oudere schubben groener kleuren. De nieuwe scheuten lichten in de zomer erg mooi op. In de wintermaanden krijgen de schubben soms een bronskleurige gloed over zich heen en krijgen de jongste scheuten een meer goudkleurig uiterlijk.

 

Standplaats:

Deze tuinplant stelt weinig eisen aan de bodem. Alleen een te natte grond wordt niet op prijs gesteld. Plant de Cupressocyparis leylandii 'Sunkist'op een zonnige plaats in uw tuin. Zorg er verder voor dat deze tuinplant aan alle zijdes vrij staat en niet gehinderd wordt door andere planten, zodat de vorm intact blijft.

 

Snoei en onderhoud:
Om het uiterlijk van deze vormsnoei-conifeer te behouden is het belangrijk om deze ieder jaar eenmalig te snoeien. Het snoeien kan het beste handmatig met een heggenschaar. De beste periode voor de snoei is begin juli. Snoei bij voorkeur op een bewolkte en iets koelere zomerdag. Met de heggenschaar brengt u de Californische cipres weer in vorm. U kunt de plant eventueel een tweede keer snoeien in de herfst of winter als het niet vriest. Als u de tuinplant in pot heeft staan raden we aan om tijdens het groeiseizoen (april-sept) regelmatig voeding te geven. In de tuin is het jaarlijks aanbrengen van een laag turfstrooisel rondom de voet van de plant voldoende.

 De Chamaecyparis laws. 'Sunkist' - pon-pon 180/200 cm | Californische cipres koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.