Menu
Geen producten gevonden

»

Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' - Excellent

Product informatie

Nederlandse naam: Nootkacipres
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 55 cm
Door ons geleverde hoogte: 200/250 cm

Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' of Nootkacipres - Informatie:
Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' uit de Excellent-serie is zorgvuldig gekweekt op zijn karakteristieke vorm. Deze Nootkacipres met zijn smalle, treurvormige goeiwijze, valt vooral op door zijn opgaande top in combinatie met zijn bijna verticaal afhangende taken en twijgen. De oorspronkelijke Cipres kan na 100 jaar wel 40 m hoog worden. De Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' die tuinplantenwinkel.nl  levert, is een dwergvariant, die ongeveer 10 m hoog wordt en daarmee geschikt is voor de (rots-, tegel-) tuin. Het loof bestaat als het jong is uit lichtgroene naalden. Later worden het meer schubben; donkergroen met een vleugje wit aan de rand. De schors en de takken zijn bruingrijs.

 

Standplaats:

Deze tuinplant verlangt een wat beschutte lichte standplaats in de zon of halfschaduw. Nootkacipres groeit het beste in een humusrijke, losse, goed doorlatende bodem (zandgrond) in een vochtige omgeving, zoals aan de kust. Geen kalkrijke grond!

Snoei en onderhoud:

Bij droogte moet het blad gesproeid worden. Bij strenge vorst moet de tuinplant beschermd worden. Snoeien is niet nodig.

Voor alle speciale planten in de Excellent-serie klik hier De Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' - Excellent | Nootkacipres koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.