» Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' - Excellent

Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' - Excellent

Product informatie

Nederlandse naam: Nootkacipres
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 55 cm
Door ons geleverde hoogte: 200/250 cm

Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' of Nootkacipres - Informatie:
Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' uit de Excellent-serie is zorgvuldig gekweekt op zijn karakteristieke vorm. Deze Nootkacipres met zijn smalle, treurvormige goeiwijze, valt vooral op door zijn opgaande top in combinatie met zijn bijna verticaal afhangende taken en twijgen. De oorspronkelijke Cipres kan na 100 jaar wel 40 m hoog worden. De Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' die tuinplantenwinkel.nl  levert, is een dwergvariant, die ongeveer 10 m hoog wordt en daarmee geschikt is voor de (rots-, tegel-) tuin. Het loof bestaat als het jong is uit lichtgroene naalden. Later worden het meer schubben; donkergroen met een vleugje wit aan de rand. De schors en de takken zijn bruingrijs.

 

Standplaats:

Deze tuinplant verlangt een wat beschutte lichte standplaats in de zon of halfschaduw. Nootkacipres groeit het beste in een humusrijke, losse, goed doorlatende bodem (zandgrond) in een vochtige omgeving, zoals aan de kust. Geen kalkrijke grond!

Snoei en onderhoud:

Bij droogte moet het blad gesproeid worden. Bij strenge vorst moet de tuinplant beschermd worden. Snoeien is niet nodig.

 De Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' - Excellent | Nootkacipres koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.