Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle druivenplanten

Deze fruitplanten geven uw tuin direct een mediterraanse sfeer. Tegen een warme muur of groeiend over een pergola, komt een druivenplant het beste uit de verf. Het mooie is dat de plant relatief weinig ruimte in neemt en toch een flinke opbrengst geeft. Het enige wat de plant verlangt is zon, zon en nog eens zon. En zeg nu zelf: wat is er lekkerder dan zelf een smaakvolle druif plukken uit eigen tuin?

Druivenplanten zijn echte klimplanten en niet zoals veel mensen denken een boompje of struiken. Echt oude exemplaren krijgen door de jarenlange snoei knoestige stammen waardoor de plant er uit ziet als een boompje en uit zichzelf kan blijven staan. De Latijnse naam van de druif is Vitis vinifera, naast druif wordt deze plant ook druivelaar of wijnstok genoemd.

Druivenplanten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u druiven in allerlei soorten. Alle soorten zijn geschikt voor het klimaat hier en hoeven niet in een kas te groeien. Uiteraard is dit wel mogelijk. Vooral pitloze soorten geven betere en meer smaakvolle vruchten in de kas.

Twee echte klassiekers onder de druiven zijn de Vitis vinifera ‘Boskoop Glory’ en de ‘Vroege van der Laan’; beide smaakvolle tafeldruiven.

Druiven planten en verzorgen

De druif staat graag zonnig op een goed doorlaatbare en voedzame bodem die niet zuur is. Strooi in het najaar wat kalk bij de plant voor een goede zuurgraad van de bodem. De planten hebben steun nodig en worden vaak tegen draden of over tegen een pergola geplant.

Druiven snoeien

Snoeien zorgt voor een betere opbrengst en de plant blijft zo ook vitaal. De snoei vind plaats tussen november en februari, maar doe dit niet tijdens strenge vorst. Snoei overbodige en oude beschadigde hoofdtakken weg. De zijscheuten op de uitgeleidde hoofdtakken moeten op een enkel knop na geheel terug gesnoeid worden.

Ook in de zomer kunt u de druivelaar goed snoeien. Dit bevordert de ontwikkeling van grote en smaakvolle vruchten. Snoei de scheuten direct na de eerste bloemtros af en blijf de scheuten die de plant ontwikkelt gedurende de zomer wegnemen door te dieven. Voor een nog betere vruchtontwikkeling kunnen de druiventrossen worden gedund (krenten). Hierbij worden de zwakste vruchten weg genomen zodra de vruchten ongeveer een halve centimeter groot zijn.

Alle druivenplanten

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.