Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over appelbomen

De appel is een van de bekendste fruitsoorten. Er zijn diverse appelsoorten en in allerlei maten. Er zijn handappels die uit de hand gegeten kunnen worden, sterappels en moesappels. De latijnse naam van deze heerlijke vruchtboom is Malus domestica.

Er zijn tal van variëteiten of rassen en er komen steeds weer nieuwe bij. De ‘Elstar’ is een van de bekendste rassen. Bij de keuze van de appelboom is de variëteit belangrijk; niet alle bomen bestuiven zichzelf. Als u één exemplaar wilt planten kiest u voor een zelfbestuivend ras. Bij meerdere exemplaren kunt u kiezen voor kruisbestuivers. Dit zijn rassen die elkaar bestuiven en zo zorgen voor appels.

Appelbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Naast de ‘Elstar’ bieden we in onze webshop diverse appelrassen aan. Naast de verschillende variëteiten is er ook keuze in maatvoering en groeiwijze. Van kleine patiofruitbomen, zuilappels, lei-appelbomen en hoogstam bomen tot oude bomen van de gaard. Voor elke tuin is er wel een geschikte appelboom te vinden zodat u thuis kunt genieten van zelfgekweekt fruit. Alle bomen koopt u in pot en zijn het hele jaar door te planten.

Appelbomen planten

Appelbomen staan graag zonnig, hoewel de plant ook in de halfschaduw zou kunnen staan. De appel houdt van voedzame grond en niet van natte voeten. Meng altijd wat aanplantgrond in het plantgat en plant de boom op de juiste diepte. Dit wil zeggen dat de bovenkant van de kluit in de pot gelijk komt met de bovenkant van de grond in de tuin.

Appelbomen snoeien

Voor een goede rijping van de appel is zonlicht erg belangrijk. Zorg er dus voor dat de zon alle appels goed kan bereiken door de boom een open structuur te geven met snoeien. Appelbomen kunnen het beste in de winter gesnoeid worden, dan is er goed zicht op de takken en de kroon. Houd een aantal hoofdtakken aan en snoei elke winter de zijtakken terug op zo'n 10 cm vanaf de hoofdtak. Snoei bij een overdaad aan zijtakken een deel compleet weg.

Appelbomen

Beoordeeld door klanten met een 9.5 uit 13558 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

PayPal iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.