Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over perenbomen

Perenbomen

Naast appels zijn peren ook zeer bekend en geliefd. Dat is natuurlijk niet gek met de heerlijke smaak die ze hebben. In het Latijns luistert de peer naar Pyrus communis. De perenboom is in zowel België als Nederland al lang in cultuur. De boom is goed winterhard en de vruchten rijpen goed.

Er zijn hand- en stoofperen en in allerlei rassen. Meest bekend zijn de Conference-peer en Gieser Wildeman-stoofpeer. Beide soorten zijn zelfbestuivend en behoeven geen kruisbestuiving door andere rassen. Als u één boom wilt planten kiest u het beste altijd voor een zelfbestuivend ras. Als u meerdere bomen gaat aanplanten kunt u ook kiezen voor verschillende rassen die elkaar bestuiven. Bij iedere fruitboom op Tuinplantenwinkel vindt u hierover de juiste informatie.

Perenbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Naast de verschillende rassen bieden we ook een ruim assortiment in maatvoering. Bij de peer kunt u kiezen uit (van klein tot groot) patio-, zuil-, laagstam-, halfstam en hoogstambomen. De maatvoering bepaald de uiteindelijke vorm en grootte van de bomen. Ook in leivormen hebben we ruime keuze in laagstam en halfstam leifruitbomen.

Als u meteen karakter zoekt kunt u ook kiezen voor oude perenbomen van de gaard. Ook deze bieden we te koop aan via de webwinkel.

Perenbomen planten

De peer staat het liefst in de zon of halfschaduw. Meer zon zorgt voor een goede rijping van de vruchten. De bomen staan het liefst op wat rijkere (en kalkrijke) gronden met een goede waterhuishouding zoals leem of zavel. Maar op alle doorlatende zandgronden zal de peer ook prima groeien. We raden aan om bij het planten wat aanplantgrond toe te voegen aan de aarde zodat de plant een goede start kan maken.

Perenbomen snoeien

Het beste en makkelijkste snoeit u de perenboom in de winter. Dit omdat er dan het beste zicht is op de kroon en de takken. Snoeien kan echter ook in de rest van het jaar. Houd een aantal hoofdtakken aan en verwijder kruisende en beschadigde takken. Knip verder de zijtakken van de hoofdtakken terug, laat zo'n 10cm van de zijtakjes staan. Zorg altijd voor een open kroonvorm zodat het zonlicht zo diep mogelijk in de boom kan reiken.

Perenbomen

Beoordeeld door klanten met een 9.4 uit 11243 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.