Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over aardbeiplanten

Aardbeien plukken uit eigen tuin; wie wil dat nu niet? De heerlijke zoete en opvallende rode vruchten vallen bij velen in de smaak. De planten geven vaak al in het eerste jaar na aanplant enkele aardbeien, maar de productie komt pas goed op gang in het jaar daarna.

 

Aardbeiplanten houden van een warme plek in de tuin met veel zon. Zorg er wel voor dat de bodem goed vochthoudend is, zodat de vruchten groot kunnen worden en de opbrengst dus hoger. Hiervoor wordt vaak een bed van stro aangebracht rondom de planten. Bijkomend voordeel is dat de vruchten dan niet op de aarde liggen en minder zanderig worden.

Doordragende aardbeiplanten en productieaardbeien

Er zijn doordragende aardbeiplanten en productieplanten. Het verschil wordt eigenlijk al benoemd in de naam. Doordragers zijn planten die vaak vanaf juni tot aan oktober toe vruchten geven. Deze rijpen vaak wel in fasen. Van doordragende planten kunt u dus heerlijk snoepen over een lange periode van het jaar. Productieplanten geven gedurende een korte periode veel rijpe vruchten. Deze planten zijn dus geschikt wanneer u een heerlijke aardbeienjam wilt maken of vlaai.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.