Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over kruisbessen

Kruisbessen zijn knikkergrote bessen die van oudsher groeien aan stekelige struiken. Misschien is dat we de reden dat ze een beetje uit beeld geraakt zijn. De bessen hebben een lekkere zoete tot zachtzure smaak. In verschillende dialectvormen staat de plant ook wel bekend als kroezel, stekelbes, klapbes of knoeper. De knikkergrote bessen zijn te oogsten in juni of juli.

Er zijn diverse soorten met verschillende kleuren vrucht. In onze webshop bieden we rode en ook groene kruisbessen aan. Er zijn ook doornloze soorten waarvan de Ribes uva-crispa 'Captivator' een goed voorbeeld is; wel zo fijn!

Kruisbessenstruiken kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In onze webwinkel vindt u diverse vormen van de Kruisbes. Naast struiken bieden we op planten ook op stam aan. Dit heeft als voordeel dat de bessen makkelijker te plukken zijn. Alle planten staan in pot en worden jaarrond zorgvuldig bij u thuis geleverd binnen twee tot vier werkdagen.

Kruisbessen planten

Het beste plant u de struiken in een rij tegen een raster of draad. De planten op stam kunt u solitair planten. De planten staan graag zonnig, op een zurige grond. In de halfschaduw zal de kruisbes ook groeien maar zijn de bessen minder smaakvol. Bij nat weer zijn de planten in de (half)schaduw bovendien gevoeliger voor meeldauw (het blad en de vruchten vallen dan voortijdig af).

Kruisbessen snoeien

Voor de beste vruchtvorming is het van belang dat eens in de twee à drie jaar de plant uitgedunt wordt. Haal verder jaarlijks kruisende, beschadigde en dode takken weg. De kruisbes geeft de meeste vruchten op jonge en vitale takken. Snoei daarom oude takken altijd terug. De snoei kan plaatsvinden in de late winter of direct na de oogst in juli of augustus.

Kruisbessen

Beoordeeld door klanten met een 9.4 uit 11054 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.