Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over zwarte bessenstruiken

De zwarte bes is een makkelijke bes met een hoge productie. De bes wordt minder vaak los gegeten, het meeste wordt deze bes geconsumeerd als sap of in jam. De frisdrank cassis bevat ook deze soort, vandaar dat deze vrucht ook vaak cassisbes genoemd wordt. Andere namen voor de soort zijn zwarte aalbes en de patersbes. De Latijnse naam van deze zwarte bes is Ribes nigrum, dit is niet gek want in het Latijns bekent nigrum ook zwart.

Zwarte bessenstruiken kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We bieden in onze webshop de gewone Ribes nigrum aan als struikvorm in een standaard en extra groot formaat. Verder hebben we ook een aantal exemplaren op stam die als voordeel hebben dat u niet hoeft te bukken bij het oogsten van de vruchten. Nadat u de bestelling heeft geplaatst worden de planten binnen 2 tot 4 werkdagen thuisbezorgd door onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Omdat alle planten in een pot staan kunt u deze het hele jaar door planten en kopen.

Zwarte bessen planten en snoeien

Deze bessenstruiken kunt u als struik of als haag/ leivorm aanplanten. Plant u deze struiken als haag of leivorm aan dan is het verstandig om draden te spannen waar tegen u de planten uit kan waaieren. De plant staat graag op een zonnige plek.

Snoeien kunt u het beste na de oogst doen, zorg voor enkele hoofdtakken en snoei de zijtakjes op enkele knoppen na terug. Door zo te snoeien blijft de plant een open structuur houden zodat er veel licht bij de plant en vruchten kan komen.

De Jostabes

Uit een kruising tussen de zwarte bes en de kruisbes is de Jostabes ontstaan. In tegenstelling tot de zwarte bes wordt deze direct gebruikt voor consumptie. De bessen zijn iets groter en vooral zoeter dan de zwarte bes. Het onderhoud is nagenoeg gelijk maar deze struik kunt u beter minder rigoreus snoeien voor een betere besdracht. De jostabes is verkrijgbaar als struikvorm en op stam.

Zwarte bessenstruiken

Beoordeeld door klanten met een 9.4 uit 11054 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.