Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle haagconiferen

Haagconiferen zijn naast de taxus, buxus en laurier hofleverancier als het gaat om een wintergroene haag. Alle conifeersoorten die worden gebruikt voor hagen zijn groenblijvend. Ze zorgen daarmee jaarrond voor privacy en groeien uit tot ondoordringbare hagen. Er zijn drie soorten conifeer geschikt. Dit zijn de Thuja, Chamaecyparis en de Cupressocyparis leylandii.

Haagconifeer planten

Alle soorten conifeer houden van een goed doorlatende grond die niet te nat is. Ze hebben een voorkeur voor zand-, lichte klei- en veengronden. Coniferen staan daarnaast het liefst in de zon of halfschaduw. Heeft u een plek in de schaduw? Kies dan voor de haaglaurier of taxus.

Bij het planten raden we aan om de aarde vooraf te verrijken met aanplantgrond of compost (siertuinbemesting). Dit zorgt voor een snelle en gezonde groei van de planten. Maak de grond goed los en graaf een ruim plantgat. Vermeng hierdoor vervolgens de aanplantgrond en zet de kluit op de goede hoogte in het gat. De aanplantgrond kunt u samen met de planten bestellen.

Haagconifeer kopen

De haagconifeer kunt u kopen uit pot maar meestal wordt gekozen voor planten met een kluit. Het voordeel van kluitplanten is dat ze goedkoper in aanschaf zijn en in vele maatvoeringen leverbaar. Kluitplanten kunnen geplant worden in de periode vanaf medio oktober tot eind april, wanneer de planten in rust zijn. Houdt de webshop in de gaten voor de exacte leverperiode. Tuinplantenwinkel levert altijd de beste kwaliteit planten. Zodra uw bestelling binnen is worden de planten vers van de kwekerij gehaald, verpakt en thuisbezorgd door onze gespecialiseerde bezorgdienst.

Haagconifeer snoeien verzorgen

Voor het behoudt van de haagvorm is het belangrijk om de conifeer jaarlijks minimaal een keer te snoeien. De beste periode hiervoor is eind juni/begin juli. Snoei bij voorkeur op een bewolkte en koele dag - dit voorkomt brandschade bij het loof van de planten. Gebruik scherp gereedschap zodat de schubben zo min mogelijk worden gekneusd. Soms is het nodig om de plant meerdere keren per jaar te snoeien. U mag de haagconifeer het hele jaar door snoeien behalve wanneer het vriest.

Alle haagconiferen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.