Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle hulsthagen

Bij hulst denken de meesten aan gestekeld blad en rode bessen. Het gaat hier dan om de Ilex aquifolium; de enige inheemse wintergroene loofboom van de Lage Landen. Tijdens de kerstperiode duikt het blad ineens overal op in kerststukjes en versieringen. Als plant geniet de Ilex echter minder bekendheid. En dat is vreemd, want wat betreft winterhardheid is er geen beter wintergroene bladplant te vinden. En naast de hulst met het stekelige blad zijn er ook hulstplanten met ronde blaadjes die gelijkend zijn aan de buxusplant.

Soorten hulsthaag

Met het stekelige blad zorgt de Ilex aquifolium voor een letterlijk ondoordringbare haag. Dit geldt overigens ook voor de blauwe hulst of Ilex meservaea. Deze hulstplant dankt zijn naam overigens aan de zwartblauwe twijgen.

Alle hulstplanten zijn tweehuizig, wat wil zeggen dat er mannelijke en vrouwelijke struiken zijn. Alleen vrouwelijke struiken dragen bessen. Vrouwelijke planten hebben wel een mannelijke plant nodig om bessen te dragen. Uitzondering hierop zijn zelfbestuivende soorten zoals de Ilex aquifolium ‘J.C. Van Tol’ en ‘Alaska’.

Er zijn ook hulstplanten waarbij de bessen minder opvallend zijn; dit is de Japanse hulst of Ilex crenata. Deze Japanse telg lijkt in geen velden of wegen op de bekende stekelige struik: het blad is veel kleiner en vaak ovaal tot rond. De plant heeft wat weg van de Buxus sempervirens en is ook een prima alternatief voor een buxushaag.

Hulsthaag snoeien en onderhoud

Alle hulst is zeer goed te snoeien. Door te snoeien vertakken de struiken steeds meer wat een vollere haag geeft. Een haag dient tenminste eenmaal per jaar gesnoeid te worden. De beste tijd hiervoor is eind juni/begin juli. Snoei op een bewolkte en koele dag om bladverbranding te voorkomen.

Hulstplanten staan het liefst op een humusrijke en doorlatende bodem. Bij het planten raden we aan om aanplantgrond te gebruiken. Deze kunt u naast de hulstplanten kopen op Tuinplantenwinkel.nl. Vermeng de aanplantgrond met de aarde in het plantgat en plant vervolgens de hulst. De tuinplant is te verkrijgen met pot of met kluit. Potgekweekte planten zijn het hele jaar door te planten. Planten met een kluit kunt u alleen planten tussen medio oktober en medio april.

Tuinplantenwinkel.nl levert alleen de beste kwaliteit tuinplanten. We bezorgen uw bestelling met een gespecialiseerde bezorgdienst binnen de aangegeven levertijd thuis. Schade aan planten is op die manier onmogelijk. Wij geven daarnaast aangroeigarantie op alle planten en bomen. 

Alle hulsthagen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.