Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle laurierhagen

Laurieren zijn veelzijdige planten. Het zijn wintergroene struiken of boomachtigen die zich ook prima laten snoeien en daardoor goed geschikt zijn voor gebruik als haag. De planten zijn over het algemeen goed winterhard. Eigenlijk heet deze haagplant niet laurier maar laurierkers. De echte laurier, ook wel Laurus nobilis, is een vorstgevoelige heester die in de keuken wordt gebruikt vanwege het aromatische blad. Geen goede haagplant dus.

Laurierhaag soorten

Er zijn een aantal verschillende lauriersoorten die voor hagen gebruikt worden. De Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is de meest toegepaste soort voor hagen. Door het brede blad en de bossige groeiwijze zorgt al snel voor een volle en dichte haag die altijd groen blijft. Naast de Rotundifolia is er de Caucasica met spitser en donkergroen blad. Beide planten kunnen worden gebruikt voor hagen vanaf 60 centimeter tot meer dan 2 meter hoog. Voor lagere laurierhagen is de Prunus laurocerasus ‘Otto Luyken’ geschikt.

Naast de soorten laurierkers is er ook nog de Portugese laurier. Deze lauriersoort valt op door het veel kleinere blad en de rood aangelopen twijgen. De soort heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. De Prunus lusitanica, zoals de Latijnse naam luidt, heeft een meer opgaande groei. Ook deze plant groeit netjes dicht.

Laurierhagen planten

Alle lauriersoorten staan het liefst op een goed doorlatende grond. Prunus laurocerasus soorten hebben een licht voorkeur voor de halfschaduw of schaduw maar kunnen ook in de zon prima uit de voeten. De Portugese laurier staat het liefst in de zon of halfschaduw. Maak voor het planten een ruim plantgat dat groter is dan de kluit. Indien de grond vrij schraal is raden we aan deze te verrijken met aanplantgrond. Deze kunt u ook bestellen in de webwinkel.

Laurierhagen dienen ieder jaar minimaal eenmaal gesnoeid te worden. De beste tijd hiervoor is eind juni/begin juli. Snoei bij voorkeur op een koele, bewolkte zomerdag, zodat er geen verbranding optreedt aan de bladranden. Door het snoeien raakt de haag steeds voller vertakt en wordt de haag dus dichter.

Laurierhagen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel kunt u zowel potgekweekte planten als planten uit de volle grond kopen. Potplanten kunt u het hele jaar door planten. Planten uit de volle grond zijn te planten tussen medio oktober en medio april. Het voordeel van planten uit de volle grond is dat ze relatief goedkoper en in meerdere (grotere) maatvoeringen verkrijgbaar zijn. Voor de exacte leverbaarheid kunt u de webwinkel in de gaten houden.

Alle laurierhagen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.