Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over laurier 'caucasica'

Als u zoekt naar een wintergroene en vrij hoge haagplant dan zit u goed met deze ‘Caucasica’. Deze laurier komt uit dezelfde groep als de Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ en is net zo sterk. De plant komt van oorsprong uit de kaukasus (Caucasica verwijst hiernaar). Het blad van deze laurier is smaller, spitser en dieper groen dan bij de ‘Rotundifolia'. Het is een sterke groeier die gemakkelijk een hoogte van 3 meter kan halen. Gelukkig is de plant goed te snoeien en ook geschikt voor lagere hagen van 1 meter hoogte. Voluit heet de plant Prunus laurocerasus ‘Caucasica’.

Laurier ‘Caucasica’ planten

Deze Prunus houdt van goed doorlatende grond en een redelijk beschutte standplaats. Op winderige plaatsen voelt de plant zich minder goed thuis. Voor een haag is een enkele rij voldoende omdat de planten breed uit kunnen groeien. Het aantal planten dat u per strekkende meter moet gebruiken voor een goed gevulde haag is afhankelijk van de grootte bij aanschaf. U vindt dit aantal bij de specificaties van de plant op de productpagina.

We raden aan om bij het planten de aarde vooraf goed los te maken. Doorbreek harde lagen onderin de grond; de plant heeft een hekel aan te natte gronden. Verrijk de aarde vervolgens met aanplantgrond. Dit bevordert de aangroei van de plant. Laurierplanten zijn verkrijgbaar uit pot en uit de volle grond. Planten uit de volle grond zijn te kopen en te planten vanaf medio oktober tot medio april. Deze periode is licht afhankelijk van het weer en kan afwijken. Voordeel van planten uit de volle grond is dat ze relatief goedkoop zijn in aanschaf en verkrijgbaar zijn in veel (en grotere) maatvoeringen.

Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ snoeien en verzorgen

Voor een dichte en strakke haag is het belangrijk om deze jaarlijks te snoeien. Door te snoeien vertakt de struik steeds meer, waardoor de haag een vollere uitstraling krijgt. Het snoeien kunt u beste doen in de periode rond eind juni/begin juli. Snoei bij voorkeur op een koele en bewolkte dag zodat de kans op brandschade aan de bladsnede nihil is. U kunt de haag eventueel een tweede keer snoeien in september.

Deze laurierhaag is verder erg gemakkelijk in onderhoud. U kunt de haag in het voorjaar eventueel extra bemesten met een organische meststof. Deze kunt u ook kopen in onze webwinkel. 

Laurier 'Caucasica'

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.