Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over portugese laurier

Deze Portugese laurier heeft wat betreft de bladvorm en grootte nog het meest weg van de echte keukenlaurier. De plant heeft daardoor iets mediterraans en dat spreekt veel mensen aan. Deze plant is echter niet eetbaar, net als de Prunus laurocerasus, waar deze plant nog het meest aan verwant is. Deze Portugees is wel een erg goede wintergoede haagplant die zich prima laat snoeien. De twijgen van de plant hebben een iets rode kleur wat een leuk contrast oplevert met het diepgroene, glanzende blad.

Het enige nadeel van de plant is dat het blad licht gevoelig is voor zeer strenge vorst. Dat zijn temperaturen van -15 graden Celsius of kouder. In een stadstuin loopt u weinig risico maar als u een haag wilt planten in het buitengebied kunt u beter kiezen voor de beukenhaag, haagbeuk of de taxus. De nieuwe variëteit ‘Brenelia’ moet beter winterhard zijn. Ook deze vindt u bij ons in het assortiment.

Portugese laurier planten

Anders dan de Prunus laurocerasus stelt deze lauriersoort iets meer eisen aan de bodem. De plant heeft een voorkeur voor vrij zure, humusrijke grond. Op kleigrond wil de plant minder goed groeien. We raden aan om bij het planten de bodem goed los te maken en de aarde in het plantgat te verrijken met tuinturf. Turf zorgt voor een zure bodem waarop deze plant goed groeit. De plant kan goed in de zon, halfschaduw en zelfs schaduw staan.

Portugese laurier kopen

U kunt de planten in de webwinkel kopen uit pot of met een kluit. Planten in pot kunt u het hele jaar door planten. Planten uit de volle grond zijn alleen te planten in de periode tussen medio oktober en medio april. Deze plantperiode is licht afhankelijk van het weer en kan dus afwijken. Houd de online winkel in de gaten voor de beschikbaarheid.

Het voordeel van planten uit de volle grond is dat deze relatief goedkoop zijn t.o.v. potgekweekte planten. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in meer (grotere) maatvoeringen. Het benodigde aantal planten per strekkende meter haag hangt samen met de afmeting van de plant. Na het planten kunt u de laurier meteen op maat snoeien. Dit bevordert de aangroei en de vorming van veel groeischeuten zodat de haag snel dicht groeit.

Portugese laurier

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.