Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle coniferen

Coniferen zijn er in vele vormen. In deze categorie kunt u kennis maken met het gehele assortiment. Coniferen zijn verkrijgbaar in een enorm kleurenpalet. Van allerlei tinten groen, geel en blauwgrijs tot bont. Veel coniferen verschieten ook van kleur in de winter. Erg bijzonder is bijvoorbeeld de Pinus mugo ‘Wintergold’ die in de zomer groen van naald is maar in de winter naar goudgeel verkleurt.
 

Veel cultivars van coniferen die u aantreft op tuinplantenwinkel.nl groeien trager dan hun broertjes uit de natuur. Deze traag groeiende coniferen worden dwergconiferen genoemd. Sommige groeien plat over de grond en worden niet hoger dan vijftien centimeter.
 

Niet alle coniferen op tuinplantenwinkel blijven echte dwergen. Weliswaar groeien de meeste niet al te snel, toch zijn er coniferen bij die na flink wat jaren een flinke grootte weten te bereiken. Kampioen onder de coniferen is de mammoetboom of Sequoiadendron giganteum. Dit zijn meteen de hoogste bomen die onze planeet rijk is. In de Benelux landen staan her en der ook flinke exemplaren maar ze blijven in vergelijking tot hun Noord-Amerikaanse broers een stuk ‘kleiner’.

Pinus en Picea bij Tuinplantenwinkel.nl

Naast deze uitschieter bieden we op tuinplantenwinkel.nl vele andere dennen (Pinus), sparren (Picea) en coniferen (Thuja of Chamaecyparis) aan met een meer bescheiden hoogte. U vindt bij ons een zeer uiteenlopend assortiment met een veelheid aan kleur en groeiwijzen. Opvallend zijn bijvoorbeeld de Picea pungens ‘Hoopsii’, met blauwgrijze naalden, of de Picea orientalis, een spar met erg korte naalden die in de zomer uitloopt met prachtige geelgroene scheuten.

Wanneer kan ik coniferen planten?

Bijna alle coniferen staan bij ons in pot en zijn jaarrond te planten en te bestellen. Treft u een conifeer aan die geleverd wordt met kluit dan dient u er rekening mee te houden dat deze alleen te planten (en te koop is) tussen grofweg medio oktober tot eind april. In de winter kunt u deze planten ook probleemloos planten mits de grond niet bevroren is.
 

Alle coniferen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.