Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over zuilconiferen

Met hun ranke en smalle uiterlijk vallen deze coniferen meteen op tussen andere planten. De bekendste soort die u hier vindt is de Toscaanse cipres of Cupressus sempervirens ‘Pyramidalis’. De groeiwijze van deze plant is zo excentriek dat ze misschien wel is uitgegroeid tot hét symbool van deze Italiaanse streek (Toscane). In Nederland groeit de Toscaanse cipres prima op beschutte plaatsen en in stadstuinen. Op tuinplantenwinkel.nl vindt u de Toscaanse cipres in verschillende hoogtes. Al deze cipressen zijn online te bekijken.

Zuilconiferen onderhouden en snoeien

Door een zuilconifeer jaarlijks te knippen blijft de vorm nog strakker en zijn ze goed op een bepaalde hoogte te houden. Dit geldt zeker voor de Toscaanse cipres, maar ook voor blauwgrijs gekleurde Cupressus arizonica ‘Fastigiata’. De snoei vindt plaats net na of rond 21 juni; de langste dag van het jaar. Snoei bij voorkeur op een koele en bewolkte dag zodat de snoeiwonden niet verbranden. Gebruik goed en scherp gereedschap voor het mooiste resultaat.

Zuilconiferen van Tuinplantenwinkel.nl toepassen in de tuin

Zuilconiferen kunnen gebruikt worden om een pad, lijn of richting aan de tuin te geven door ze in lijn te plaatsen. Daarnaast kan de groeivorm een speels contrast opleveren in combinatie met losser groeiende vaste planten en struiken. De Taxus heeft een erg donkere naald en combineert ook erg mooi met lichtgroen gekleurde planten en bladeren. De uiterst compact groeiende Thuja ‘Smaragd’ heeft jaarrond een frisgroene uitstraling. De smalle kegelvormige groeiwijze maakt de tuinplant tot een opvallende verschijning in de tuin. In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment. De meeste planten zijn het hele jaar door te planten. Alleen planten die geleverd worden met een kluit kunnen alleen in de periode tussen medio oktober en maart worden aangeplant.

Zuilconiferen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.