Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle kornoeljes

Cornus of kornoelje is een enorm breed inzetbare tuinplant. Meestal gaat het om struikvormen die worden gebruikt in de heesterwallen of als solitair maar er zijn ook boomvormen en zelfs soorten die kunnen worden gebruikt als bodembedekker. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u ze allemaal.

Kornoelje soorten

In de winter vallen een aantal kornoeljes op door hun gekleurde takken. Dit geeft zeker in groepen aangeplant een kleurrijke aanblik van de tuin. In de zomermaanden vormen de planten eerder het decor en zijn ze minder opvallend aanwezig. De Cornus alba of Rode kornoelje is de bekendste kornoelje waarvan de takken vuurrood kleuren tijdens de winter. Maar er zijn ook soorten waarbij de takken groen, dieppurper of zoals bij de Cornus sanguinea ‘Midwinter Fire’, verkleuren in een spel tussen geel, oranje en rood. De struiken zijn ook erg fraai in combinatie bij elkaar.

Als solitair zijn vooral de Cornus kousa, Cornus florida en Cornus Controversa geschikt. Al deze soorten kornoeljes zijn schoonheden op zichzelf. De Japanse kornoelje (kousa) en Amerikaanse kornoelje (florida) geven beide een opvallende bloei en hebben een mooie herfstverkleuring. Bij de Cornus controversa of reuzenkornoelje is het vooral de vorm van de struik die tot de verbeelding spreekt. De takken staan als een pagode aan de struik of boom, want de Cornus controversa kan behoorlijk groot worden.

Kornoelje als vogeltrekker

Ook leuk in de winter, maar dan vanwege de bloei zijn de Cornus mas en Cornus officinalis ‘Robin’s Pride’. Beide soorten bloeien op het kale hout met kleine gele bloemetjes die in bundels bijeen staan. De Cornus mas is een struikvorm en de Cornus officinalis groeit uit tot een kleine boom die erg leuk is in kleine tuinen. In de zomer ontwikkelen zich rode (niet giftige!) bessen die erg geliefd zijn bij tuinvogels. De dichte vertakkingen zijn bovendien een goede schuilplaats voor deze tuinvrienden.

Kornoelje planten en snoeien

Een kornoelje kan zowel in de zon als halfschaduw prima groeien. Voor een solitair geldt dat deze het liefst wel naar alle kanten vrij kan uitgroeien. Kornoeljes hebben een voorkeur voor een lichtzure bodem. Voeg daarom wat tuinturf toe bij het planten. Deze kunt u ook kopen bij Tuinplantenwinkel.nl.

Alle kornoeljes

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.