Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle seringen

In het voorjaar verblijden deze struiken de tuin met hun heerlijk geurende bloemen. De bloemen van een sering zijn ook erg kleurrijk en verschijnen in een palet van wit, roze en paars en alles daar tussenin. Verreweg het bekendst is de gewone sering of Syringa vulgaris. De gewone sering kan als struik behoorlijk groot worden en zelfs uitgroeien tot een kleine boom. Als u dit niet wenst kunt u de sering snoeien of kiezen voor bijvoorbeeld een dwergsering. De dwergsoorten blijven wat lager en zijn in alles wat kleiner dan hun grotere broer. De bloemen geuren desalniettemin eveneens heerlijk.

Sering planten

Een sering is geen veeleisende plant en is dus weggelegd voor iedereen. De plant staat het liefst op een plek in de zon of halfschaduw en houdt van een goed doorlatende grond. Op zware klei voelt de sering zich minder goed thuis.

Graaf bij het planten een plantgat dat net iets groter is dan de kluit. Maak de grond onderin het plantgat goed los en voeg wat aanplantgrond toe voor een goede aangroei. Deze kunt u ook bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl. Plaats daarna de kluit in het plantgat. Zorg ervoor dat de kluit met de bovenzijde ongeveer gelijk komt met het grondniveau van de tuin of border. Vul het gat vervolgens op met de vrijgekomen aarde. Voeg eventueel nog wat extra aanplantgrond toe en druk de aarde stevig aan. Geef na het planten meteen een flinke slok water. Als u de plant in de lente of zomer aanplant is het belangrijk om ook in de periode na het planten regelmatig water te geven; zeker bij droog weer.

Alle seringen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.