» Lei-Pruim 'Victoria' - Classic - pakket 6 stuks + EXTRA'S!

Lei-Pruim 'Victoria' - Classic - pakket 6 stuks + EXTRA'S!

Product informatie

Nederlandse naam: Lei-Pruim
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Door ons geleverde potmaat: Ø 43 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, Opal, Czar
Pluktijd: Augustus - September
Geleverde stam hoogte: 190 cm
Afmetingen rek (b x h): 200 cm x 130 cm
Totale hoogte leiboom: 320 cm
Maximale tussenruimte: 90 cm
Te overbruggen afstand minimaal: 1200 cm
Te overbruggen afstand maximaal: 1650 cm
Product-serie: Classic

Lei-Prunus domestica 'Victoria' of Lei-Pruim - Informatie:

Wanneer u het mooi vindt om in de zomer uw eigen fruit te kunnen oogsten, maar er geen ruimte is voor een gewone fruitboom, kan een leifruitboom een ideale oplossing zijn. Een lei-fruitboom heeft namelijk maar weinig ruimte nodig. De Lei-Pruim 'Victoria' uit de Classic serie is gemaakt van een hoogstam fruitboom. De vertakkingen beginnen dus wat hoger, waardoor u altijd een trap nodig zult hebben om de pruimen te kunnen oogsten. Voordeel is dat er onder de leiboom beplanting mogelijk is en dat hij enigszins inkijkwerend is. Let wel op dat een Lei-fruitboom nooit als een scherm helemaal dicht zal groeien. Vanwege de specifieke snoei, zal er altijd een open structuur van de takken blijven.

 

Standplaats:

De Leipruim 'Victoria' staat het beste op een zonnige plek tegen bijvoorbeeld een muur of met het scherm boven de schutting. Hoe zonniger, hoe beter de vruchten rijpen. 

Snoei en onderhoud:

De Lei-Prunus domestica 'Victoria' heeft horizontaal geleide hoofdtakken. Het is mogelijk dat nog niet alle etages van de leiboom meteen volgroeid zijn. U kunt de boom hiermee helpen door nieuwe takjes aan de bamboestok te binden. Doe dit bij voorkeur met bindbuis. Dit is elastisch touw wat niet in het takje snijdt wanneer deze dikker wordt. U kunt de horizontale hoofdtakken verlengen door het rek bijvoorbeeld groter te maken met langere bamboestokken.

Een Leipruim 'Victoria' is makkelijk te snoeien. Vanuit de horizontale takken zullen elk jaar nieuwe takjes omhoog groeien. Knip deze takjes op 10 cm van de horizontale hoofdtak terug. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten. Bij elkaar kruisende takken mag er altijd één verwijderd worden. Het snoeien van een pruimenboom dient in de zomermaanden te gebeuren.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Pruim  klik hier!De Lei-Pruim 'Victoria' - Classic - pakket 6 stuks + EXTRA'S! | Lei-Pruim koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.