Menu
Geen producten gevonden

»

Liriope muscari 'Gold Banded'

Product informatie

Nederlandse naam: Leliegras
Bloeitijd: Augustus - September
Bloemkleur: Paars
Bladkleur: Geel-groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 5/15 cm

Liriope muscari 'Gold Banded' of Leliegras - Informatie:
Leliegras is de Nederlandse naam van deze plant, en beter had die niet gekozen kunnen zijn. Op het eerste gezicht lijkt deze plant een echte grassoort. Totdat de bloemen verschijnen in het najaar en de plant een geheel andere uitstraling krijgt. Officieel behoort deze tuinplant dan ook tot de lelie-achtigen. De paarse bloemen staan in aren bijeen en hebben iets weg van Blauwe Druifjes. De naam muscari verwijst naar deze gelijkenis. Liriope muscari Gold Banded' valt verder op door het bontkleurige blad. In het groene blad zitten namelijk groengele strepen. Leliegras blijft erg compact en wordt hooguit 20 tot 30 centimeter hoog, inclusief de bloem. Daardoor is de tuinplant toepasbaar in zowel kleine als grote tuinen.

Standplaats:

Liriope muscari 'Gold Banded' voelt zich het beste thuis op een goed doorlatende, maar vochtige bodem in de schaduw of halfschaduw. In de volle zon bestaat de kans op bladschade door verbranding. Het is een wintergroene plant dus het blad sterft in de winter niet af.

Snoei en Onderhoud:
De Liriope muscari 'Gold Banded' is een gemakkelijke plant in onderhoud. Omdat Leliegras wintergroen is hoeft u deze niet in het voorjaar af te knippen. De tuinplant is een klein beetje gevoelig voor strenge vorst in combinatie met wind. Geef hem dus een beschutte standplaats. Mocht het blad wat gehavend uit de winter komen dan kunt u er alsnog voor kiezen om het bruine blad weg te knippen. In het voorjaar zal Leliegras opnieuw uitlopen. Deze plant kan ook worden gebruikt als bodembedekker. Gebruik dan 7 tot 9 planten per vierkante meter.De Liriope muscari 'Gold Banded' | Leliegras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.