Menu
Geen producten gevonden

»

Quercus hispanica 'Wageningen'

Product informatie

Nederlandse naam: Spaanse eik
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Geel (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee (behoud wel deels het verdorde blad)
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 42 cm

Quercus hispanica 'Wageningen' of Spaanse eik - Informatie:

Zowel de Latijnse als de Nederlandse naam zeggen het al (Hispanica betekent afkomstig uit Spanje), deze Quercus hispanica 'Wageningen' vindt zijn oorsprong in het Middellandse Zee gebied. In die regio is de boom winterhard en wintergroen. In ons land zijn niet alle cultivars bestendig gebleken tegen de winters. De in Wageningen ontdekte variant vormt hierop een uitzondering en is prima toepasbaar in de Nederlandse tuinen. Anders dan de meeste eiken blijft deze soort vrij bescheiden in omvang. De langgerekte eironde tot opgaande kroon is een opvallende verschijning, evenals het zeer donkergroen gekleurde en ziektevrije blad.

De eik wordt soms beschreven als een wintergroene boom maar is dit niet. Het blad verkleurt in de wintermaanden bruin en blijft veelal aan de boom zitten tot wanneer het nieuwe blad verschijnt. Zo blijft de privacy zo nodig wel gewaarborgd. De boom laat zich ook gemakkelijk snoeien en kan dus ook als vormboom gebruikt worden.

Hij kan ook tegen het zilte zeeklimaat en is daarom een prima keuze in de kuststreken. Plant hem bij voorkeur niet aan op een open stuk in het buiten gebied. Dan kan een eventuele koude aanhoudende oosten wind toch schade aan de boom toebrengen. Het blad van deze Spaanse eik lijkt niet op de ons bekende eiken soorten. Het heeft meer weg van hulstblad en voelt dik en stevig aan.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Voor algemene informatie over bomen op tuinplantenwinkel.nl klik hier!De Quercus hispanica 'Wageningen' | Spaanse eik koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.