» Tulipa viridiflora 'Groenland'

Tulipa viridiflora 'Groenland'

Product informatie

Nederlandse naam: Tulp
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze (groen)
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Bolmaat (omtrek): 11/12 cm
Inhoud verpakking: 7 stuks

Tulipa viridiflora 'Groenland' of Tulp - Informatie:

Bijzonder gekleurde grootbloemige tulp met vrij grote bloembladeren. De bloembladeren zijn lichtroze met een groene tekening er in.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Tulipa viridiflora 'Groenland' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Tulpen kunnen beter iets dieper gezet worden, dan te ondiep. Dit beschermt ze tegen kou in de winter en uitdroging in droge en warme zomers. 

 

Om de bodem voldoende voedzaam te houden, en daarmee de bloei van de Tulipa viridiflora 'Groenland' te stimuleren, is het aan te raden om elk voorjaar op het moment dat ze opkomen voeding te geven. Dit kan in de vorm van Culterra, koemestkorrel of Biomest. Verwijder na de bloei direct het zaadhoofd en laat het gewas volledig afsterven. De voeding uit de stelen en het blad worden weer opgenomen in de bol.

 

Grootbloemige tulpen verwilderen nauwelijks, maar kunnen geplant op de juiste standplaats en bij goede verzorging wel elk jaar terugkeren. Zonnig, voedingsrijke grond en goede drainage zijn hierbij de belangrijkste pijlers.De Tulipa viridiflora 'Groenland' | Tulp koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.