Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle bodembedekkers

Een tuin zonder onkruid is wel zo fijn. Moeder natuur zal er echter altijd voor zorgen dat ieder stukje aarde bedekt is. Zodra er in de tuin een stuk braakliggende grond te vinden is zal daar dan ook binnen de kortste keren onkruid groeien. De oplossing is simpel: zet de planten dicht genoeg op elkaar zodat zonlicht de grond niet of nauwelijks meer kan bereiken. Met bodembedekkende planten gaat dit lekker snel. De planten hebben de eigenschap om snel in de breedte te groeien en zo één geheel te vormen.

Soorten bodembedekkers op Tuinplantenwinkel.nl

Voor zowel een zonnige als schaduwrijke standplaats zijn er diverse bodembedekkers te vinden. De meest toegepaste bodembedekkers voor een zonnige standplaats zijn Cotoneaster dammeri, Alchemilla mollis (vrouwenmantel) en Geranium. Voor een halfbeschaduwde plek zijn dit de Waldsteinia ternata (goudaardbei) en Vinca minor (maagdenpalm). Voor de echte schaduw is er de Pachysandra terminalis.

De meeste bodembedekkende planten zijn zodenvormend; dat wil zeggen dat de planten naar elkaar toe groeien en zo één vlak vormen. Bekende voorbeelden van deze zodenvormende planten zijn Vinca, Pachysandra en Waldsteinia. Eenmaal volgroeid is het bijna onmogelijk voor onkruid om zich te ontwikkelen. Onderhoud is dan ook vrij gemakkelijk.

Er zijn echter ook bodembedekkers die polvormig blijven. Hierbij blijven de planten los van elkaar staan en vult de plant met zijn takken en bladeren de ruimte totdat deze elkaar raken. Polvormige planten moeten niet te ver uit elkaar geplant worden omdat er anders gaten ontstaan. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u bij iedere plant het door ons geadviseerde aantal per vierkante meter. Een bekende polvormige bodembedekker is het lampenpoetsersgras.

Alle bodembedekkers

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.