Menu
Geen producten gevonden

Informatie over heideplanten

Op de Veluwe is het vaak een prachtig gezicht: paarse heidevelden in augustus. In de tuin kunt u echter ook genieten van heideplanten. Weliswaar op kleinere schaal, maar de heideplanten ogen nog steeds even kleurrijk. Op Tuinplantenwinkel.nl kunt u kiezen uit een selectie zomerheide (Calluna) en winterheide (Erica). Zet de heideplanten wel goed in de turf, omdat deze tuinplant van zure grond houdt. Echte aanraders in onze webshop zijn de Calluna 'Beauty Ladies'. Dit type zomerheide zijn zogenaamde knopbloeiers. Dit betekent dat de bloem lang in knop blijft en geen zaad kan zetten. Dit heeft als voordeel dat de bloemkleur veel langer in tact blijft en u dus letterlijk maandenlang kan genieten.

 

In een klassieke heidetuin worden verschillende heideplanten met elkaar gecombineerd zodat het net een echt heideveld lijkt.

 

Inspiratie Heideplanten:

Deze zomerheide bloeit met een rode kleur die mooi afsteekt tegen de donkere den op de achtergrond

 

Heideplanten bloeien laat in de zomer en combineren prachtig met dennen en sparren.

Heideplanten zijn zuurminnende planten en kunnen ook fraai worden gecombineerd vanwege hun bladkleur

 

Heideplanten laten zich prima combineren met andere planten die het najaar of de winter vieren zoals de Gaultheria procumbens.

 

Heideplanten combineren erg fijn met dennen en sparren en geven de tuin een natuurlijke uitstraling

 

Soms komt een tuin erg dicht bij het beeld dat lijkt op natuur. Hier zorgen verschillende heidesoorten in combinatie met dennen voor een natuurlijke uitstraling.

 

Video's over Heideplanten:

 

 

Winterheide bloeit in de wintermaanden en zorgt dus voor kleur in een seizoen waarin kleur in de natuur vrij schaars is.

 

 

Zomerheide bloeit in de late zomer en kan worden teruggesnoeid in het voorjaar.

 

 

Heideplanten houden van een zure voedingsbodem. Door tuinturf aan de aarde toe te voegen zorgt u voor een zuur bodemmilieu. Zet u de heideplanten in een pot? Gebruik dan universele potgrond.

 

Beoordeeld door klanten met een 9.5 uit 13396 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

PayPal iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.