Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle heideplanten

Op de zandgronden van België en Nederland stonden ze rond 1900 op erg veel plekken: heidevelden zover het oog kon reiken. In de zomer moet het er geweldig hebben uitgezien. Nu zijn er nog enkele heidevelden die een paar weken per jaar schitterend paars kleuren. Het bewijst dat de heideplant zich hier wel thuis voelt. Vooral op zurige gronden doet de heide het prima. Voor de tuin zijn er twee soorten heide: zomer- en winterheide. De naam zegt al genoeg; zomerheide bloeit in de zomer en winterheide in de winter.

Beide planten zijn groenblijvend en groeien uit tot compacte struiken van uiteindelijk ongeveer 30 tot 50 centimeter hoogte. Zomerheide is bekend onder de naam Calluna. De planten die u vindt op Tuinplantenwinkel.nl behoren tot de Beauty Ladies collectie en bloeien extra lang in de zomer. Winterheide is bekend onder de naam Erica en bloeit van januari tot maart. De exacte bloeitijd is voor een deel afhankelijk van het winterweer. Bij een zachte herfst en start van de winter bloeit de plant soms al in december.

Heideplanten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Heideplanten kunt u gebruiken in de tuin maar ze doen het ook goed in potten. Bij het planten in de tuin raden we aan tuinturf te gebruiken. Dit zorgt voor een betere zuurgraad van de bodem. Op kleigrond doet het heide het van nature minder goed. In potten kunt u het beste potgrond gebruiken. Heideplanten zijn te koop in pot en daardoor het hele jaar door te planten. De tuinplant is goed leverbaar tussen juli en maart. In het voorjaar zijn de planten soms tijdelijk niet op voorraad.

Alle heideplanten

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.