Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle siergrassen

Zelfs op het minste zuchtje wind deinzen deze vaste planten mee. Heen en weer wiegen de bladeren en soms ook de pluimen. Het geeft de planten een natuurlijke uitstraling en een gevoel van rust. Siergrassen laten zich makkelijk combineren met andere planten. De vele tinten groen passen altijd wel ergens bij. Daarnaast contrasteert het blad vaak prachtig met het grotere blad van de meeste andere planten.

Ze zijn erg divers en vrij gemakkelijke planten om te onderhouden. Daarnaast laten ze zich prima zowel in de tuin als in pot toepassen. Siergrassen zijn er in allerlei maten en voor zowel in de zon als in de schaduw. Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u meer dan 60 verschillende variëteiten.

Siergrassen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Voordat u siergrassen gaat kopen is het belangrijk te bedenken voor welk doel u ze wilt gebruiken. Verschillende exemplaren zijn geschikt voor een bodembedekkende functie. Denk hierbij aan het lampenpoetsersgras (Pennisetum), Leliegras (Liriope), Zegge (Carex) en de grote veldbies (Luzula). Daarnaast zijn er (vaak hogere) soorten gras die prima tot hun recht komen als solitair zoals Pampasgras (Cortaderia) en Prachtriet (Miscanthus). Veel middelhoge grassen zoals pijpestrootje (Molinia), vingergras (Panicum) en ruwe smele (Deschampsia) combineren weer prachtig met vaste planten en heesters.

Een aantal van deze soorten is groenblijvend en zorgt jaarrond voor een groen beeld. Bovenal staan veel siergrassen bekend om hun mooie wintersilhouet waarbij het gras verdord maar wel overeind blijft staan. In combinatie met rijp en een laagstaande zon levert dat sprookjesachtige beelden op.

Alle siergrassen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.