Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over blauw schapengras

Festuca glauca ofwel Blauw schapengras komt oorspronkelijk in Frankrijk en de Kaukasus voor op een stenige grond in de bergen. De Nederlandse naam van dit siergras is Blauw schapengras. Het siergras valt op door de bolvormige groeiwijze, maar vooral door de blauwgrijze kleur die vooral in de zomermaanden erg uitgesproken is. De blauwgrijze kleur zorgt ervoor dat de plant bestand is tegen extreme hitte. De blauwgroene bladeren zijn heel smal. In mei-juni komen er pluimvormige bloemen in die eerst dezelfde kleur hebben als het blauwgrijze blad en vervolgens strogeel kleuren. De tuinplant is wintergroen en zorgt daardoor dus voor wat kleur in de wintertuin. 

Blauw schapengras planten en verzorgen

Zet Festuca glauca in een schrale, droge bodem (zandgrond), liefst in de volle zon. Dan behoudt de tuinplant zijn blauwachtige kleur het beste. Zorg dat de grond goed doorlaatbaar is. Natte grond verdraagt deze tuinplant niet; dan gaat hij rotten. In de schaduw kwijnt deze plant ook langzaam weg. U hoeft de Festuca glauca in principe niet te snoeien. Na de winter kunt u de oude verdorde bladeren wegnemen door deze van de plant te knippen. Hierdoor kan er weer lucht toetreden tot de wortels en de kern van de plant wat de groei ten goede komt. Vanaf het voorjaar gaat de plant nieuw, fris blauwgroen gras vormen, waar u de hele zomer plezier van heeft. Het blauwe schapengras heeft geen extra voeding nodig. Hoe schraler de grond hoe beter. Dus weinig tot niet bemesten. 

Blauw schapengras kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De groep Festuca glauca bestaat uit een aantal variëteiten die verschillen wat betreft de grofheid van het blad en de kleur. Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier een selectie van. De nieuwste variëteit is de Festuca glauca ‘Intense Blue’ die opvalt door het wat grovere loof welke een uitgesproken blauwgrijze kleur heeft. De Festuca glauca ‘Elijah Blue’ is een soort met wat fijner loof. De ‘gewone’ festuca glauca tenslotte heeft een iets minder diepe blauw-grijze kleur maar is daarom niet minder sierlijk.
 

Blauw schapengras

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.