Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle varens

Met de opvallende bladen zorgen varens meteen voor iets speciaals in de tuin. Varens zijn geen standaard planten. Ze maken geen bloemen en zaden maar planten zich voort d.m.v. sporen. Die zitten meestal aan de onderzijde van de bladen. De bladeren hebben prachtige vormen en zijn vaak geveerd en diep ingesneden. De meeste varens houden van een koele, schaduwrijke standplaats. De grond hoeft niet perse vochtig te zijn; er zijn ook exemplaren die van drogere grond houden waaronder Asplenium trichomanes en Dryopteris filix-mas (mannetjesvaren). Deze twee soorten verdragen ook wat meer zon.

Er zijn varens met bladverliezende en bladhoudende eigenschappen. Bladverliezende soorten sterven in de winter bovengronds af om zich te beschermen tegen de vorst en komen in het voorjaar weer naar boven. De herfstverkleuringen zijn erg fraai en in het voorjaar valt het kenmerkende uitrollende blad nog meer op. Een bekende bladverliezende varen is de Matteuccia struthiopteris.

Bladhoudende varens blijven ook in de winter hun blad behouden. Een erg fraai soort is de Polystichum setiferum ‘Herrenhausen’ met onwaarschijnlijk fijn ingesneden bladeren.

Varens onderhouden en snoeien

Varens zijn vrij makkelijk in onderhoud. De meeste soorten verlangen een vrij humusrijke, iets zure bodem met uitzondering van de Asplenium die eerder houdt van een kalkrijke bodem. Voor het behoudt van de zure bodem kunt u jaarlijks tuinturf of turfstrooisel aanbrengen rondom de planten. Laat het afgestorven blad ook op de bodem liggen. Snoeien is vaak niet nodig. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u een divers aanbod varens kopen in grote en kleine pot. Deze kunt u jaarrond planten. Ook tuinturf en turfstrooisel vindt u ook in de webwinkel.

Alle varens

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.