Aesculus hippocastanum 'Pyramidalis'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Paardenkastanje
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: Hoger dan 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 50 cm
Beschrijving

Aesculus hippocastanum 'Pyramidalis' of Paardenkastanje - Informatie: 
Aesculus hippocastanum 'Pyramidalis' is een variant van de Paardenkastanje met opgaande takken, waardoor hij smaller en trager groeit dan de originele soort. De Paardenkastanje is geschikt voor een middelgrote tot grote tuin. Daarnaast wordt hij veel als laan- en parkboom gebruikt. De pluimvormige bloemen van de Paardenkastanje staan rechtop en zijn wit van kleur. De vruchten zitten in gestekelde bolsters. In één bolster zitten 1 tot 3 glanzende vruchten; maar deze zijn niet eetbaar. Het blad is tot wel 20 cm groot en handvormig.

Het blad van de Paardenkastanje kan in de zomer worden aangetast door de larven van de kastanjemineermot. Deze cultivar is daar, net als de Rode Paardenkastanje, minder vatbaar voor dan de gewone soort. De mot is daardoor niet schadelijk voor de groei van deze cultivar. Buiten de mot is Aesculus hippocastanum 'Pyramidalis' een probleemloze boom met een schitterende bloesem in het voorjaar.

Standplaats:

Aesculus hippocastanum 'Pyramidalis' staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw in een vochthoudende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.
 

 

Snoei en onderhoud:

De Paardenkastanje hoeft eigenlijk niet gesnoeid te worden. Knip hoogstens vormverstorende takken in de winter, op een vorstvrije dag, helemaal weg.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Aesculus hippocastanum 'Pyramidalis' | Paardenkastanje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.