Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over gipskruid

Gipskruid is een vaste plant die vooral opvalt door twee eigenschappen. Het is een warrige / wilde plant. Aan die plant groeien ontelbaar kleine bloemetjes. Gipskruid bloeit in de zomer en heeft een lange bloeitijd. Vanwege zijn warrige groei is het een perfecte opvulplant, om ruimtes tussen twee plantgroepen met bijvoorbeeld een groot hoogteverschil op te vangen. Gipskruid staat bij voorkeur op een zonnige plek tussen andere vaste planten in de border.

Gipskruid kopen op Tuinplantenwinkel.nl

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee groepen Gipskruid. Het verschil zit hem in de uiteindelijke hoogte van de planten. Gypsophila repens blijft laag (ongeveer 20 cm hoog), maar heeft evengoed een warrige groei, net zoals de hogere varianten die zo'n 40 cm (Gypsophila 'Rosenschleier') tot 70 cm (Gypsophila paniculata) hoog worden. Vanwege zijn warrige groei en wat kleinere potmaat waarin het Gipskruid wordt aangeboden, zijn de planten bij levering visueel niet altijd even mooi. Na aanplant in de tuin zal dit snel veranderen. Ze groeien binnen korte tijd uit tot hun natuurlijke vorm, zeker als er aanplantgrond gebruikt wordt tijdens het zetten van de planten.

Gipskruid snoeien en verzorgen

Gipskruid bloeit in de zomermaanden. Knip er tijdens deze bloeiperiode gerust een paar takken uit voor gebruik binnenshuis in een vaas. Hij is heel goed te gebruiken als snijbloem. Wanneer deze plant na de bloei in zijn geheel voor een stukje wordt terug geknipt, volgt er meestal nog een nabloei in september. Snoei Gipskruid in de winter of net erna verder terug. In het voorjaar komen er vanuit de grond weer nieuwe frisse jonge scheuten van waaruit in de zomermaanden weer nieuwe bloemen komen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.