Informatie over groenblijvende clematis

De meeste soorten clematis oftewel Bosrank zijn bladverliezend maar er zijn ook enkele soorten die groenblijvend zijn. De Clematis armandii soorten zijn wel de meest gebruikte en bekende groenblijvende soorten. De bloemkleuren van de groenblijvende bosranken zijn wat zachter en minder kleurrijk dan de andere bladverliezende telgen, maar dat doet totaal geen afbreuk aan deze groenblijvende klimplant. In onze planten webshop kunt u verschillende groenblijvende Clematissen kopen. Deze klimplanten zijn matig winterhard en hebben een voorkeur voor een plaatsje in de halfschaduw of de volle zon het is een mooie klimplant en geeft mooie bloemen de standaard bosrank hebben de mooiste kleuren de groenblijvende clematis is eigenlijk altijd wit of wit rose van bloem. Het zijn vroegbloeiende klimmers (ze bloeien in februari - april) met een witte bloem die heel goed combineert met andere tuinplanten.

 

Groenblijvende Clematis kopen en planten

Alle clematisplanten die u in onze webwinkel kunt kopen worden geleverd in pot. Clematis planten uit pot kunt u het  hele jaar door planten. Plant deze wintergroene klimplanten op een beschutte plaats in de tuin. Zowel in de zon als in de schaduw doet deze plant het prima. Het is wel belangrijk om de voet van de plant tegen direct zonlicht te beschermen.

 

De plant heeft ondersteuning nodig bij het klimmen want deze heeft geen hechtwortels op de twijgen zoals bij . Maak een ruim plantgat en meng hier voldoende potgrond doorheen. De kluit moet bij het planten goed vochtig zijn voor een goede start in uw tuin.

 

Het verzorgen van de groenblijvende Clematis

Er is niet veel snoei nodig voor deze klimmer maar mocht het toch nodig zijn, knip de scheuten dan net boven een blad af. Het snoeien kan het beste na de bloei of in de zomer gebeuren. Als het nodig is kunt u de plant een handje helpen met het vinden van de juiste weg. Vlecht de jonge scheuten richting de juiste plaats; slinger de twijgen door een gaaswerk of om een draad omhoog.

 

De plant is matig winterhard. Bij strenge vorst (kouder dan -10 graden Celsius) raden we daarom aan de voet van de plant te beschermen. Dit kan met stro, afgevallen bladeren of vliesdoek. Een beschutte standplaats uit de noord- of oostenwind vindt deze klimplant het meest aangenaam.

 

Veelgestelde vragen over groenblijvende clematis soorten

Wat zijn de mooiste groenblijvende Clematis soorten

Antwoord: de mooiste wintergroene Clematis soorten in ons assortiment zijn de Clematis armandii en de Clematis x cartmanii.

 

Is de Clematis Montana een groenblijvende bosrank?

Antwoord: nee, Clematis Montana verliest in het najaar zijn bladeren. Alleen Clematis armandii en Clematis x cartmanii zijn wintergroen.

 

Online groenblijvende clematis kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle bestellingen met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de planten en bomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de planten is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bestelling komen brengen.

 

Voor bestellingen via Tuinplantenwinkel.nl geldt een minimum totaal bestelbedrag van €50,- aan producten.

 

Groenblijvende clematis afhalen

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw bestelling bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaar staat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

groenblijvende clematis heeft een decoratief blad en een hoge sierwaarde

 

Inspiratie Groenblijvende Clematis:

De bekendste groenblijvende clematis is de Clematis armandii

 

Zowel in de zon als schaduw op een beschutte plaats doet deze plant het prima. Let op wanneer je de groenblijvende clematis plant dat de bodem wel schaduw is.

 

met wintergroene clematis geniet u het hele jaar door

 

De groenblijvende Clematis is verkrijgbaar met witte en roze bloemen. 

 

plant de groenblijvende clematis tegen de schutting of hek

 

Help de groenblijvende clematis door middel van bindbuis om de hoogte in te klimmen, zelf heeft hij namelijk geen hechtwortels zoal de klimop.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.