U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Groenblijvende Clematis | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over groenblijvende clematis

De meeste soorten clematis oftewel Bosrank zijn bladverliezend maar er zijn ook enkele soorten die groenblijvend zijn. De Clematis armandii soorten zijn wel de meest gebruikte en bekende groenblijvende soorten. De bloemkleuren van de groenblijvende bosranken zijn wat zachter en minder kleurrijk dan de andere bladverliezende telgen, maar dat doet totaal geen afbreuk aan deze groenblijvende klimplant. In onze planten webshop kunt u verschillende groenblijvende Clematissen kopen.

Groenblijvende Clematis kopen en planten

Alle clematisplanten die u in onze webwinkel kunt kopen worden geleverd in pot. Clematis planten uit pot kunt u het  hele jaar door planten. Plant deze klimmende tuinplant op een beschutte plaats in de tuin. Zowel in de zon als in de schaduw doet deze plant het prima. Het is wel belangrijk om de voet van de plant tegen direct zonlicht te beschermen.

De plant heeft ondersteuning nodig bij het klimmen want deze heeft geen hechtwortels op de twijgen zoals bij Klimop. Maak een ruim plantgat en meng hier voldoende potgrond doorheen. De kluit moet bij het planten goed vochtig zijn voor een goede start in uw tuin.

Het verzorgen van de groenblijvende Clematis

Het snoeien van deze klimmer is niet noodzakelijk, maar mocht het toch nodig zijn, knip de scheuten dan net boven een blad af. Het snoeien kan het beste na de bloei of in de zomer gebeuren. Als het nodig is kunt u de plant een handje helpen met het vinden van de juiste weg. Vlecht de jonge scheuten richting de juiste plaats; slinger de twijgen door een gaaswerk of om een draad omhoog.

De plant is licht vorstgevoelig. Bij strenge vorst (kouder dan -10 graden Celsius) raden we daarom aan de voet van de plant te beschermen. Dit kan met stro, afgevallen bladeren of vliesdoek. Een beschutte standplaats uit de noord- of oostenwind vindt deze klimplant het meest aangenaam.

 

groenblijvende clematis heeft een decoratief blad en een hoge sierwaarde

 

Inspiratie Groenblijvende Clematis:

De bekendste groenblijvende clematis is de Clematis armandii

 

Zowel in de zon als schaduw op een beschutte plaats doet deze plant het prima. Let op wanneer je de groenblijvende clematis plant dat de bodem wel schaduw is.

 

met wintergroene clematis geniet u het hele jaar door

 

De groenblijvende Clematis is verkrijgbaar met witte en roze bloemen. 

 

plant de groenblijvende clematis tegen de schutting of hek

 

Help de groenblijvende clematis door middel van bindbuis om de hoogte in te klimmen, zelf heeft hij namelijk geen hechtwortels zoal de klimop.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.