Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over parrotia persica

De Parrotia persica is een mooie boomsoort die vele toepassingen kent. Natuurlijk kan hij als hoogstam boom aangeplant worden, maar daarnaast is hij bijvoorbeeld ook perfect geschikt om er een leiboom van te maken.

Parrotia persica meerstammig

Naast de leivormen, leent de Parrotia persica zich uitstekend voor het vormen van een meerstammige boom. De natuurlijke groeiwijze is namelijk struikvormig, met vanaf de grond direct vertakkingen. Daarnaast is de groeiwijze van de takken op zich ook nog eens enigszins grillig, waardoor er prachtig grillige stammen gevormd kunnen worden. Omdat een Parrotia persica goed te snoeien is, kan hij goed in toom gehouden worden. Als er ruimte is voor een grote meerstammige boom dan kan hij doorgroeien, maar is die ruimte er niet dan kan hij klein gehouden worden.

Parrotia persica snoeien

Doordat de Parrotia persica goed te snoeien is, leent hij zich goed als leiboom, pilaar / smalle boom of meerstammige boom. Let er in alle gevallen wel op dat er tijdig en regelmatig (minimaal 1x per jaar) wordt gesnoeid. Als de takken die weggesnoeid moeten worden, te dik zijn, kunnen er gaten in de kroon ontstaan die definitief niet meer dichtgroeien. Dat zou zonde zijn. Bij de meerstammige bomen kunt u de onderste takken van de stammen wegknippen. Op die manier komen de mooie, grillige vormen van de stammen beter tot hun recht.

Verschillende soorten Parrotia persica op Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl kunt u een aantal verschillende varianten van de Parrotia vinden. De leiboom en boogbomen worden vaak gekozen als (beter) alternatief voor de Beukenboom. De stam van de Parrotia hoeft niet ingepakt te worden met jute. Daarnaast heeft de Parrotia een net zo klassieke uitstraling als de Beuk (Fagus sylvatica) en een nog mooiere herfstkleur.

Verder is er een dwergvorm met een smallere opgaande groeiwijze. Deze Parrotia persica 'Persian Spire' kan op elke plek in de kleinere tuin of zelfs bloempot op het terras uit de voeten.

 

parrotia persica als boogvorm boom meerstammige struik of leiboom

 

Inspiratie Parrotia persica:

De natuurlijke groei van de parrotia persica is een struikvorm

 

Parrotia persica is er in verschillende soorten vormen verkrijgbaar. Zoals bijvoorbeeld als meerstammige struik.

 

het snoeien van de vlamboom is erg belangrijk om het mooi in vorm te houden

 

De Vlamboom wordt vaak als solitair aangeplant in de tuin. De Parrotia persica bloeit in februari - maart erg onopvallend.

 

Perzische ijzerhout of vlamboom is de nederlandse naam voor parrotia persica

 

De Parrotia persica verliest zijn blad in de winter, maar pas nadat hij zijn prachtige herfstkleuren heeft laten zien. 

 

Parrotia persica

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.