Informatie over hyacinten

Hyacinten zijn misschien nog populairder als tijdelijke kamerplant. In een pot of op glas zijn het prachtige bloemen om te zien ontluiken. Ook in de tuin zijn het ideale planten die ieder jaar weer goed terugkomen. Daarnaast zijn er ook wilde hyacinten die uit zichzelf vermeerderen en verwilderen. Dé reden om te kiezen voor Hyacinten zijn de heerlijk geurende bloemen.

Hoe plant u een Hyacint?

Plant de Hyacint tussen september en eind december. Afhankelijk van de soort Hyacint plant u de bol tussen de 10 en 15 centimeter diep. Zorg ervoor dat de grond tijdens warme en droge periodes niet uitdroogt. Dit is vooral belangrijk als de bloembollen onder bomen zijn aangeplant. Vanaf eind maart of begin april kunt u al van deze prachtige bloeiers genieten. Boshyacinten bloeien ietsje later en door mest te geven na de bloei, vermeerderen ze vanzelf en komen ze het jaar erop terug.

Hyacint als symbool uit de oudheid

De Hyacint staat symbool voor tederheid en de naam is afkomstig uit de Griekse mythologie. Hyacinthus was een Spartaanse prins die zo knap is dat de God Apollo verliefd op hem wordt. Tijdens een samenzijn besluiten ze samen te gaan discuswerpen. Apollo gooit de discus echter zo hard dat hij hiermee Hyacinthus dodelijk verwondt. Om zijn fout recht te zetten en Hyacinthus te eren en voort te laten leven, zorgt Apollo ervoor dat Hyacinthus in een bloem veranderd. De Hyacint staat vanwege deze vertelling in de Griekse mythologie ook wel symbool voor sport en spel.

Wilde hyacint

De Wilde hyacint of Boshyacint staat bekend als de Hyacinthoides non-scripta of Hyacinthoides hispanica. Opvallende kenmerken van de non-scripta zijn de hogere bloemstengel en bloemen aan één kant van deze stengel. De Hyacinthoides non-scripta is afkomstig uit West-Europa en voelt zich dus thuis in Nederland en België. De Hyacinthoides hispanica heeft bloemen rondom de bloemstengel en de naam verwijst naar het land Spanje. Deze Boshyacint is daar inheems en wordt daarom ook wel Spaanse Hyacint genoemd. Een Boshyacint zaaien of een Boshyacint vermeerderen gaat vanzelf. Het seizoen nadat u de boshyacinten geplant heeft, komen er dus meerdere hyacinten tevoorschijn in uw tuin.

Bloembollen Hyacint kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Voor Hyacint bollen bent u bij Tuinplantenwinkel.nl aan het juiste adres. In onze webwinkel vindt u zowel de wilde hyacint (boshyacint) als . U kunt ook een Wilde Hyacint kopen die zichzelf vermeerdert en uitzaait. Zo staat uw border binnen de kortste tijd vol met hyacinten. U kunt ook kiezen voor een Hyacinthus Mix of Hyacinthus Pastel Mix met verschillende kleuren Hyacint bollen. Deze bollen zijn natuurlijk ook te combineren met andere bloembollen om zo een kleurig geheel te vormen met bloemen die op verschillende momenten bloeien.

 

bos hyacinten

 

Inspiratie Hyacinten:

langwerpige bloemen van de hyacinten

 

Hyacinten zijn geschikt in de border of in een pot op het terras of balkon.

heerlijke geur van de hyacinten

 

Hyacinten zijn er in verschillende kleuren, maar veel voorkomend is blauw of paars tint.

 

zonnige plaats voor hyacinten

 

Hyacinten zijn goed te combineren met andere bloembollen of vaste planten.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.