Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over aronskelk

Wanneer kan ik Aronskelk (Zantedeschia) kopen en planten?

Aronskelk als knol kunt u planten tussen april en mei. De verkoopperiode start in februari en loopt door tot en met mei. De precieze start- en einddatum is voor een deel afhankelijk van het weer. U kunt hiervoor de site in de gaten houden.

Bewaar de Zantedeschia knollen op een vorstvrije, droge en koele plaats tot het moment van planten.

Aronskelk in alle kleuren

De Aronskelk is een kleurrijke en stevige bloem die prima in potten kan worden aangeplant, maar ook de tuin in de zomer flink kan opfleuren. De kelkvormige bloemen zijn er bijna in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. De plant bestaat uit een platte bol waar vanuit zich meerdere bladeren en bloemen zullen gaan ontwikkelen.

Aronskelk plantinstructies

Die bollen plant u in het voorjaar. Omdat dit bolgewas niet winterhard is, dient dit te gebeuren als de kans op stevige (nacht)vorst verdwenen is. In de volle grond kan dit vanaf eind april of begin mei. In een pot kunt u de bollen eventueel al eerder planten, waarna u de potten met de bollen binnenshuis opkweekt. Vanaf mei kunnen deze potten dan ook naar buiten, maar let op een eventuele late nachtvorst.

De bollen dienen vrij diep te worden geplant. Houdt ongeveer een plantdiepte van minimaal 10 cm aan (vanaf de bovenzijde van de bol gerekend). De plant maakt namelijk niet alleen vanuit de onderkant, maar ook vanaf de bovenzijde wortels aan. Als u de bol in een pot plant, neemt u het beste een vrij grote pot van ongeveer 10 liter of meer. Dit zorgt voor voldoende ruimte om te wortelen en te groeien. Het voorkomt dat bol zichzelf uitput en maar 1 jaar goed bloemen zal geven.

Geef na het planten een keer stevig water. Daarna even wachten tot het blad boven de grond komt. Vanaf dit moment kunt u meer gaan bewateren.

Aronskelk in de zomer

In de zomermaanden groeit de aronskelk snel en vraagt de plant regelmatig water en voeding voor een goede groei. De voeding zorgt er ook voor dat de conditie van de knol goed blijft en deze ook volgend jaar opnieuw kan gaan bloeien.

Overwinteren

Na de bloei laat u de plant het beste nog even doorgroeien. Het blad zorgt ervoor dat de knol aansterkt. Nadat het blad geel is geworden kunt u de bollen uit de grond halen en vorstvrij overwinteren. Als u de plant in een pot heeft staan kunt u deze in zijn geheel op een vorstvrije plaats laten overwinteren.

 

aronskelk vorstvrij bewaren

 

Inspiratie Aronskelk:

Aronskelk is er in verschillende kleuren

 

Aronskelk is een bolgewas en niet winterhard.

fleurig en kleurrijke tuin met aronskelk

 

De Aronskelk zal uw tuin in de zomer flink opfleuren.

 

Planten in het voorjaar

 

De Aronskelk bloeit in de zomer.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.