Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over reigersbek

De Reigersbek is een lage vaste plant en is familie van de Geranium, die als Nederlandse naam Ooievaarsbek heeft. De Latijnse naam van Reigersbek is Erodium (erodios betekent Reiger in het Grieks). De naam van deze tuinplant slaat op de vrucht die een lange 'snavel' heeft. Het is een heel lage vaste plant. Reigersbek wordt niet hoger dan zo'n 5 cm. Hij vormt een zode, waardoor hij geschikt is om als bodembedekker toe te passen. Zo lang het maar geen grote vlakken zijn die begroeit moeten worden, daarvoor is hij minder geschikt.  

Reigersbek snoeien en verzorgen

Reigersbek behoudt in de winter zijn blad en heeft na de winter dan ook geen snoei nodig. Eventueel kan lelijk geworden blad wat weg geplukt of geknipt worden. Reigersbek houdt van een kalkrijke grond. Geef de plant jaarlijks wat kalk. Dit kan op hetzelfde moment als ook het gazon een kalkgift krijgt. 

Reigersbek planten

Reigersbek staat het liefste op een zonnige iets drogere plek. Vooral vochtige winters kunnen ervoor zorgen dat de plant wegvalt. Zorg daarom dat u de grond voor het aanplant diep genoeg goed los maakt, zodat eventueel teveel aan water snel de grond in kan trekken. Gebruik tijdens het aanplanten aanplantgrond in het plantgat. Dit zorgt ervoor dat de wortels van de Reigersbek een goede start maken. Plant reigersbek in groepjes vooraan de vaste plantenborder, langs de rand van een pad of langs een muurtje. Ook in de rotstuin is dit een goede en dankbare plant. Hij heeft namelijk een hele lange bloeitijd. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.